Milyen nyelvvizsgája, (idegen) nyelvtudása van Orbán Viktornak? Van egyáltalán?
#9:
"kész röhej, hogy a thinket szándékosan csapnak fordítják"
Az a kész röhej, ha valaki NEM TUDJA kiejteni a th-val jelölt (mindközönségesen csak "pösze sz"-nek hívott) hangot, és normál sz-et ejt helyette. Így lett a "think"-ből "sink".
Tessék csak gyakorolni. :P
Igen, többek között. (Van még vagy 20 jelentése, bár a többség igei.)
Bár ha nagyon akkurátusak vagyunk, akkor "mosdókagyló"; de magyarban is úgy szoktuk mondani, hogy "kezet mosok a csapnál", vagy "igyál vizet a csapnál", vagy "beáztatta a zokniját a csapba", szóval egységként kezeljük az egész cuccot, és az a csap. :D
14.
A "sink" nem csap, akárhogy nézzük.
#HakapesziM:
De. A fentebbinél szájbarágósabban már nem tudom leírni. Emésztgesd.
...
#Sztrogoff:
Bizonyára voltak olyan pechesek is, mint te, de azért én ezt nem mondanám általánosnak. Anyukám a '70-es évek elején tanult angolt, a Rigó utcában nyelvvizsgázott. (Akkor még nem is volt más, ha jól tudom.)
És teljesen normális kiejtéssel beszélt - én is tőle tanultam a pösze sz-t. :)
Viszont a némettanárommal pechem volt: orosz anyanyelvűként olyan szépeket volt képes mondani, mint pl. "Gyi stungye iszt cu ende." :D
Nézd meg amikor EU parlamentben megszólal :) ha van egy alap angol nyelvtudásod (ált.isk bőven elég) szana-szét röhögöd magad hogy olyan brutálisan rettenetes amit előad hogy csodálkozol hagyják megszólalni.
Nem az a baj hogy nem beszél angolul!!! az a baj hogy ha egy Magyar parlamenti "fölvételt" megnézel, "rágyüssz" Magyarul is csak makog.
Ennek is Soros az oka: nem taníttatta ki rendesen, pedig qrva sok pénzt ölt a taníttatásába - de nem eleget!
Azért szólal fel az ET-ban az aszfalt-angoljával, mert zéró az önkritikai érzéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!