Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan szuper a gazdaság...

Ha olyan szuper a gazdaság helyzete, miért kell jövőre lefogni a minimbálbér emelést és megadóztatni a cafetériát?

Figyelt kérdés

a fideszesek mindig nyomták, hogy milyen sokat nőtt a minimálbér

ja választási évben meg azelőtt

most jövőre alig tervezik az emelést pedig elvileg szárnyal a gazdaság mindenki viszi haza a millákat szerintük

erre jön a cafetária megadóztatása

azt mondják, hogy a dolgozóknek bért adjanak ne cafetériát

ja csak a fizetés harmada kapásból megy állambácsihoz a cafetéria meg eddig nem adózott

sőt 2017ben behozták, hoy 100 ezer Ft kp. lehet cafetéria is

gyakorlatilag volt egy 0%os adókulcs 100 ezerig ha így kérte az alkalmazott.

Most ezt ha be is teszik a bérébe harmada máris megy vissza Viktorkáéknak.

jövőre alig lesz béremelés, ami lesz azt visszafogják az új adókkal gyakorlatilag a bérek vásárló ereje visszaeshet a 2016 végi 2017 év eleji szintre

ez a tomboló orbáni jólétisztán? ahol a választás után ilyen megszorítások kellenek?

ez valahogy kimaradt a nem létező választási programból? vagy egy újabb ok ami miatt nem is írtak

2018. jún. 25. 18:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"A kafetéria elvétele jó ötlet, rendes bért kell keresni, nem mindenféle mást, amit megszabnak mire költhetsz."

Mintha nem írta volna külön a kérdező, hogy volt készpénzben adható cafetéria is.

De kérdem én, eddig merre voltatok, kedves "nem ajándékutalványt, hanem pénzt kell adni" emberek? Nem is olyan rég még éppen arról magyarázott egy kérdés alatt egy fideszes válaszoló, hogy milyen jó a sok adómentes cafetéria a dolgozóknak, azt most meg puff neki, ennyi volt.

Amúgy a kérdésre a válasz, az van, amit mi "köcsöglibsik" mondtunk, hogy választásokra kiszórtak egy rakás pénzt, nem bírja a gazdaság, most satufék, aztán majd 2021-ben, 22-ben újra osztogatás.

2018. jún. 25. 20:41
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Figyelhettél vlna jobban az elmúlt években, mert a nemzetgazdasági minisztertől kezdve jó sokan mondogatták, hogy a béren kívüli juttatások helyett a fizetésekbe kell átirányítani a pénzeket. Ezért tötént egy rakás változtatás is már az előző években.

A béren kívüli juttatás egy szükséges dolog volt, amikor az alacsony jövedelmeket nem lehetett magasabb fizetésekkel növelni. Ez az adófizetés alóli kedvezmény.

Ahogy változtak a célok úgy változott az is, hogy mire és mennyit lehetett adni, milyen kedvezménnyel. Amikor az volt a cél, akkor étkezési utalvány volt, máskor bejött az egészségügyi és sport célokra adható pénz, a kultúra utalvány majd a szép-kártya, amiből a belföldi túrizmust lehetett erősíteni. Azért érte meg ezeket a kedvezményes kifizetéseket hagyni, mert azoknak a területeknek, ágazatoknak így volt bevétele.

Most egy olyan időszak van, amikor a munkaadók kénytelenek fizetést emelni maguktól, mert kevés a munkaerő. Ezt most ki lehet használi arra, amit évek óta szeretnének és mondanak is, hogy jó lenne - a béren kívüli juttatásokból bért lehetne csinálni valamilyen mértékben.

Eddig az volt a szöveg, hogy a béren kívüli juttatások azoknak magasak, akik amúgy is sokat keresnek. A tervezet szerint megmarad 200 ezerig a szép-kártyára adható összeg ha jól tudom. Akinek ennél több volt, azt a munkáltatóval kell kitárgyalni, hogy milyen formában kapja meg a dolgozó jövőre.

És igen, ez sok embernél valószínűleg nem fog sikerülni. Az én családomban is megvan a veszélye annak, hogy a munkáltatóval nem lesz sikeres a megállapodás. Majd meglátjuk mi lesz a törvényben és mit lépnek rá a munkaadók és munkavállalók. Ha a béren kívüli juttatás nagyobb része átmenne a fizetésbe és így magasabb pénzt hoz majd nyugdíjként, akkor megéri. Szerintem.

2018. jún. 26. 01:31
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ha a béren kívüli juttatás nagyobb része átmenne a fizetésbe és így magasabb pénzt hoz majd nyugdíjként, akkor megéri. Szerintem."

Először is függ attól, hogy ki hány éves. Nekem fiatalként mondhatod, hogy több nyugdíjam lesz, csak a nyugdíjrendszer nem fog addig kitartani, nekem azért jobban jött volna a diákhitel törlesztés.

Ezen felül számomra érdekes, hogy az indok a túl bonyolult adminisztráció. Erre az a legegyszerűbb válasz, hogy akkor szüntessük meg és majd nem panaszkodnak.

Tudom ez nem a nyugat és messze nincsenek ilyen fizetések, de akkor is elszomorító, hogy itt eltörölnek, miközben nagynéméknek Németországban még az is adóalapcsökkentő tétel, hogy a szüleinek hazautal pénzt, a maradék 10-20 fő dolgot, már fel sem sorolom.

Bezzeg a mindennapi életben csak bonyolítják a bürökráciát.

2018. jún. 26. 03:15
 14/17 Estádio de Felchút ***** válasza:
91%

Azt elfelejtettétek, hogy mindeközben az MNB készíti elő a terepet egy tökös kis kamatemeléshez.

Kutya világ lesz itt nemsokára. Ahogy az öreg Tatai bácsi mondta a tabáni borozóban: "Ebbül baj lesz!"

2018. jún. 26. 06:09
 15/17 anonim ***** válasza:
94%
elegendő egy egymondatos válasz: azért, mert nem olyan szuper a gazdaság helyzete.
2018. jún. 26. 11:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Talan megsem olyan szuper. Mindenesetre ketlem, hogy ebből jól jönnénk ki. Majd lesz a boltokban levásárolható utalványok helyett, SZÉP- kártya. Remek. Menjen mindenki üdülni, meg étterembe, stb.
2018. jún. 26. 22:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Persze, lesznek, akik hozzateszik penzben a bérhez, csak így egy "picit" , kevesebb lesz, az adó miatt.
2018. jún. 26. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!