Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te is úgy látod hogy rosszabbu...

Te is úgy látod hogy rosszabbul élsz mint négy éve?

Figyelt kérdés
Én igen. Fizum mindössze kb 15%-al nőtt, közben az albérlet több mint duplája, lakásvásárlástól messzebb vagyok mint négy éve. Ami kaját veszek annak is jócskán felment az ára. De nem csak anyagi értelemben. Pl. A-ból B-be jutni közúton tovább tart mint 4 éve, szarabb az út minősége és veszélyesebb. Környezeti káros hatások is csak fokozódtak azóta (zaj, légszennyezés). Az emberek elhidegültebbek és közönyösebbek lettek egymással szemben. Nagyon meg kellene erőltetnem magam hogy legalább 1 pozitív dolgot mondjak.
2018. jún. 17. 08:44
1 2 3 4
 1/39 anonim válasza:
54%
Az ingatlanárakkal egyetértek. A CSOK a legrosszabb lépése volt a k9rmánynak. A hatmilliós panelok nálunk mostc12-13 millió. A többi amit írtál nettó baromság.
2018. jún. 17. 08:52
 2/39 anonim ***** válasza:
35%

Nem látom úgy. Alapvetően jobb minden. Épült felénk sok új út és még csinálnak is folyamatosan.Szebbek lettek a települések,parkosítás új épületek csomó napelemes közintézmény stb.A pénzem is több lett(vállalkozó),mert érezhetően gazdagodnak az emberek és nőt a fizetőképes kereslet,jobban költekeznek ,amit a statisztika is mutat de én is látom.

Az emberek bunkósága és butasága az nem változott, de az nem a kormány miatt van,azt nem kell rájuk kenni.

2018. jún. 17. 08:58
 3/39 anonim ***** válasza:
29%
Én nem élek rosszabbul. Akkoriban kerestem alkalmazottként 100 ezret, most meg vállalkozóként ennek a sokszorosát.
2018. jún. 17. 08:59
 4/39 anonim ***** válasza:
21%

Értem én, hogy mindenkinek, minenhol az országban nem lehet jó. De szerinten egyértelműen igen.

Én ugyan külföldi munkavállaló vagyok, de a feleségem hazai. Egesz jól keres már. Többször emelték a bérét.

Az ingatagárak. Nézőpont kérdése , nekünk van három, mi kiadunk lakást, nekünk jó ami van.

Szerintem most annak jó, aki eddig hajtott, tanult, gyűjtött, azok most élvezhetik a munkájuk gyümölcset.

2018. jún. 17. 09:02
 5/39 A kérdező kommentje:
Örülök hogy nektek jobb.
2018. jún. 17. 09:06
 6/39 anonim ***** válasza:
14%
Nem látom úgy családom sokkal jobban keres mint anno Fletó idejében meg csökkent a rezsi is szóval nem értem miért kívánják olyan sokan vissza Fletót... Ha nem lett volna kormányváltás 2010 ben akkor államcsőd lenne...
2018. jún. 17. 09:11
 7/39 anonim ***** válasza:
22%
Nem, én sokkal jobban élek, kb 40%kal több most a nettóm, és a kiadásaim lényegében nem nőttek (vagy minimálisan). Netért konkrétan kevesebbet fizetek, az biztos. Ingatlanvagyonom értéke hasonlóképpen nőtt. Főleg autóval közlekedem, és egyáltalán nem érzem, hogy lassabban mennék, sőt... Felém nem hidegült el senki.
2018. jún. 17. 09:21
 8/39 anonim ***** válasza:
56%

Négy éve nem Fletó volt, de örülök, hogy a legkisebb ingerre is azonnal reflexből felmondod a kormánypropagandát...

A növekedéshez a kormány meg egy fillért nem tett hozzá, a kivándorlás pillanatnyi előnyeit élvezhetitek, de már nem sokáig.

2018. jún. 17. 09:23
 9/39 anonim ***** válasza:
86%

Igen is meg nem is.

Mivel egész életemben keményen dolgoztam, és folyamatosan haladok előre, ezért nyilván többet keresek, és jobban élek, mint 4 éve. De ahhoz képest, hogy mennyivel előrébb jutottam (ami az én érdemem), ahhoz képest meg sokkal rosszabbul (ami a kormány hibája). Ha az ország helyzetét akarjuk megítélni, akkor csalóka a 4 évvel korábbi önmagunk helyzetét a mostani önmagunkéval összevetni, mivel lehet, hogy a 4 év alatt sokat fejlődtünk, és azért élünk picivel jobban.

Sajnos az a helyzet, hogy a kormány politikája növeli a szakadékot. Aki már 4 éve is jól élt, az valószínűleg ma még jobban él. Aki már 4 éve is rosszul élt, valószínűleg még rosszabbul él, vagy ha nagyon keményen dolgozott a 4 év alatt, akkor talán fenn tudta tartani akkori életszínvonalát, esetleg kicsit emelni rajta, de ehhez sokkal több és magasabb színvonalú munkára volt szükség, mint az előtte lévő években. Az elvárások szintén jelentősen nőttek. Felemelkedni meg nagyon nehéz. Szinten maradni sem könnyű. Lecsúszni annál inkább.

A probléma elég összetett:

1. Akinek van már több ingatlanja, meg kap CSOK-ot, annak nyilván jó a mostani helyzet. Aki viszont 4 éve gyűjtöget egy lakásra, 4 éve volt mondjuk 10 milliója, és félre tudott azóta rakni még 10 milliót, azt fogja látni, hogy nagyjából ugyanazt a lakást tudta megvenni 4 éve 10 millióért, mint most 20-ért. Pedig közben már 4 évet dolgozott érte. Szóval egyértelműen rosszabbul él. Akinek meg már 4 éve volt egy 10 milliós lakása, az ennyi idő alatt megduplázta az értékét. A most önállósulni szándékozó, még gyermektelen fiatalok meg fizessenek 5-10 milliókkal többet ugyanazokért az ingatlanokért a CSOK miatt… Van, akinek kedvez a rendszer (ők a kisebbség), van, akinek nem (ők a nagy többség).

2. Az árak a fizetések mértékéhez képest inkább emelkedtek. Persze, ha valaki 4 év alatt jelentősen előrejutott a ranglétrán, emiatt jobban élhet. De ha ugyanott tartana rangban, mint 4 éve, rosszabbul élne.

3. Egyes települések fejlődnek. Ha Felcsúton laknék, akkor élvezhetném az új stadiont, meg a kisvasutat. Máshol meg bezárják az esetleg egyetlen működő boltot, gyógyszertárat, könyvtárat, kultúrházat. És megint a lecsúszó településekből van több, a fejlődőkből kevesebb…

4. Az egészségügy nem fejlődött semmit (bár pár kórházat felújítottak, bár ennek kivitelezése általában alacsony színvonalon történt meg, és nagyon nem lesz tartós), a meglévő struktúra meg csak amortizálódik és elavul.

5. Az oktatás sem fejlődött semmit általánosságban, az elvárások viszont egyre nagyobbak (pl. régen a diplomához sem volt elvárás a nyelvvizsga, később az lett, most már a felvételihez is az lesz). Miközben a nyelvoktatás nem lett jobb azóta, de azért elvárjuk a diákoktól, hogy ennek ellenére többet tegyenek le az asztalra, mint 4 évvel ezelőtti társaik. És ezért nekik még nehezebb. Pedig már 4 éve is nehezebb volt, mint 8 éve. Félre ne értse senki: kell a nyelv, de akkor tanítsuk is intenzívebben. Ne csak azt várjuk el, hogy többet tudjanak, miközben mi nem tanítunk nekik többet…

6. A közlekedés számos helyen jobb lett (főleg Budapest és megyeszékhelyek), de vannak helyek (főleg kisebb települések), ahol meg vonalakat szüntettek meg, és/vagy ritkítottak. Megint nő a szakadék.

7. A fiatalok általánosságban kiábrándultak, részben az alacsony bérek, és az ezekhez társuló irreálisan magas elvárások miatt. A bérekhez képest magas árak sem segítenek. Az, hogy az ingatlanárak elszálltak, tovább rontja az önálló lakást/házat vásárolni szándékozó fiatalok helyzetét. Itt is az a helyzet, hogy aki szerencsés (vagy kivételesen ügyes) volt, és ennek ellenére mégis tudott önállósulni és családot alapítani (bár akkoriban még könnyebb volt, mint ma lenne), a CSOK-kal még jobb helyzetbe kerülhet. A többinek (a nagy többségnek) meg közben még kilátástalanabbá válik a helyzete.

2018. jún. 17. 09:33
 10/39 anonim ***** válasza:
71%

"Épült felénk sok új út és még csinálnak is folyamatosan.Szebbek lettek a települések,parkosítás új épületek csomó napelemes közintézmény stb."

És ennek mi köze a kérdéshez?

Uniós pénzből épültek,nem a hatalmas gazdasági teljesítményünkből.

2018. jún. 17. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!