Végül mi lett azzal az ígérettel, hogy a focit bevezetik az iskolában mint kötelező tantárgyat? Nem szeretem a fideszt, de ez nagyon jó kezdeményezés volt!
remélem soha. annyira frusztrló, hogy a focit nyomják, amiből vagy 60 éve nem tudunk felmutatni SEMMIT. az aranycsapat volt az utolsó értékelhető eredményünk fociból.
mellette meg ott van a kézilabda, alulfinanszírozott, háttérbe szorított, mégis jobb eredményeink vannak, mint fociból.
"Nincs ennél jobb játék, ami jellemformálóbb és csapatmunkára ösztönöz!"
Tulajdonképpen mi tart vissza bárkit attól, hogy felemelje a seggét és kimenjen focizni?
Kinek az ötlete volt?
Én csupán az ellenzéki médiában hallottam, hogy biztosan majd a focit fogják kötelezővé tenni a zorbánék blablabla..
A valóságban a foci lehetősége van megava minden iskolás számára azzal, hogy a fociklubok egyre elterjedtebbek és egyre közelebb talál magához ilyen minden család. Az iskolai testnevelés oktatásnak eddig is része volt a foci oktatása, éppen úgy, ahogyan a kosárlabda vagy a röplabda, az úszás órákon meg a vizilabda. Egyikből több, a másikból kevesebb, helyileg változóan. Ahogyan a foci a srácok életének része, azonban a foci nem fér el rendesen a tornateremben, szemben a kosárlabdával vagy a kézivel. Tehát teremfoci vagy kispályás foci szokott lenni tornaórán, de sokkal kisebb mértékben, mint a kosárlabda - inkább amikor választhatnak, hogy mit csinálnak. Ilyenkor legtöbbször a fiúk közül pár focizik, a többi megy kosarazni, kézizni, ahogyan a lányok is.
De sok sport benne van "kötelező" jelleggel a testnevelés oktatásban, pl. a floorball is, még sem kötelező floorballosnak lennie minden iskolásnak és a szülők egy részének lehet, hogy fogalma sincsen róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!