Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk miért nem olyan fejlett...

Nálunk miért nem olyan fejlett a politizálás mint nyugaton?

Figyelt kérdés

Nyugaton sokkal fontosabb és előbbre mutatóbb témákkal foglalkoznak pl. a globális felmelegedés elleni harc, a megújjúló energiaforrások előtérbe hozása, a leszakadt éhező földrészek megsegítése, kiemelt fellépés az állatvédelem mellett, állatok ellen elkövetett tettek bűncselekményként kezelése, az alapjövedelem bevezetésének terve, stb.

Ezek mind olyan dolgok szerintem, amik hosszabb távon előrébb fogják lendíteni az egész emberiséget, a hazai politika meg csak értelmetlen sárdobálásról szól. Mikor nő fel a magyar társadalom az ilyen magasztosabb célok megtárgyalásának igényére? Hogyan akarunk így tovább lépni, ha képtelen a politikai elit a pitiáner kis napi stikijein tovább látni?

Szerintetek nem veszélyes ez?

2018. jún. 5. 20:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%

"Nálunk miért nem olyan fejlett a politizálás mint nyugaton?"

A fejlett politizálás azt jelenti, hogy tanulatlan könyvkereskedők vezethetik Európát?

2018. jún. 5. 21:01
 12/33 anonim ***** válasza:

"Az alapjövedelem egy összetett kérdés szerintem és a 21. század egyik legnagyobb problémájára az emberi munka feleslegessé vállására reagál, mert azt csak a vak nem látja, hogy egyre kevesebb az igény emberi munkaerőre a világban, emrt egyre több munkát a gépek vesznek át ami helyes is,"

Ez még odébb van, így nem annyira aktuális probléma. Ha európára korlátoztad ezt akkor itt elöregedő társadalom van jelenleg.

2018. jún. 5. 21:05
 13/33 anonim ***** válasza:

"Ez még odébb van, így nem annyira aktuális probléma."

De miért csak az aktuális problémákkal kellene foglalkozni?

2018. jún. 5. 21:23
 14/33 anonim ***** válasza:

Mert ez a normális. Ha ég a ház, nem azzal foglalkozol, hogy majd 10 év múlva milyenre fesd át a gyerekszobát, hanem megpróbálod eloltani.

A hosszú távú előrejelzések amúgy is kétséges megbízhatóságúak.

2018. jún. 5. 21:27
 15/33 anonim ***** válasza:

"De miért csak az aktuális problémákkal kellene foglalkozni?"

Mert mondjuk van fontossági sorrend? Eu-szerte sem az "alapjövedelem" a legfontosabb megoldásra váró kérdés szerintem.

2018. jún. 5. 21:30
 16/33 anonim ***** válasza:
94%
A megújuló energiaforrásokról van európai uniós irányelv, és minden tagállamnak, így nekünk is saját cselekvési terve. Nem igazán értem, mit hiányolsz. A globális felmelegedés elleni harcnak ez is része.:-) Ugyanígy vannak állatvédelmi előírások, amelyeknek szintén megfelelünk. Persze a csecsemőknek minden új, de én még emlékszem a cirkuszra a libatömés kapcsán például, a csatlakozásunk és a jogharmonizáció idején.:-) Egyébként érdeklődve várom, hogy belinkeld a forrást, mely nyugati országokban volt kampánytéma az éhező földrészek megsegítése. Vagy akár az alapjövedelem, amit nem tudom, mi okból tekintesz magasztosabb célnak, mint pl. az ország békés és biztonságos fejlődésének a biztosítását. A magyar társadalom épp eléggé felnőtt ahhoz, hogy a valóban fontos és aktuális problémákkal foglalkozzon.
2018. jún. 5. 21:39
 17/33 anonim ***** válasza:
16%
Te nem nézel híreket? Nekünk focizni kell orrba-szájba, mert a Duce azt szereti.
2018. jún. 5. 22:13
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

"Ez még odébb van, így nem annyira aktuális probléma."

Ja, úgy odébb van, hogy még 10 év. Jó, tudom, ez a Kádár-rendszerben ragadt magyar társadalomnak elképzelhetetlen, de bizony itt tart a technika.

2018. jún. 5. 22:16
 19/33 anonim ***** válasza:

Álmodozz csak, okoska! :D

Ha olyan bevált megoldás lenne akkor már nyugat-európában alkalmaznák. Ez helyett az elöregedő társadalomra, munkaerőhiányra a bevándorlással próbálnak alternatívát keresni. :P

2018. jún. 5. 22:27
 20/33 anonim ***** válasza:
75%

"Ja, úgy odébb van, hogy még 10 év. Jó, tudom, ez a Kádár-rendszerben ragadt magyar társadalomnak elképzelhetetlen, de bizony itt tart a technika."

Akkor miért is kell a roppant fejlett nyugati országoknak a migránsok "munkaereje"? Nekünk, Kádár-kori ősmaradványoknak" pedig miért nem?:D"

2018. jún. 5. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!