Miert csinaltak sokan ugyan, mintha a valasztasi eredmeny nem meglepetes lett volna, amikor minden közvelemenykutato ezt az eredmenyt josolta, meg a magyar kormannyal kritikus nemzetetközi mediumok is ezzel szamoltak?
100. kreatív kérdés a témában.
Mert ha lángja nincs, legalább füstje legyen az ellenzéknek.
Mert azzal számoltak hogy magas részvétel azt fogja jelenteni hogy a bizonytalan szavazók kormányváltást akarnak.
Meg igazából a 2/3 volt a meglepetés. Ha akár egy szoros választókerülettel kevesebben győz a Fidesz akkor nem lett volna meg ugyebár. (Pl. ha az ellenzék több embert visszaléptetett volna.)
Valójában minden eredmény valamennyire megjósolható is lett volna meg meglepő is.
Ezzel a választási rendszerrel nagyon könnyen le lehetett volna áltani a kormányt, tehát az sem lett volna meglepő. Ahogyan az sem, ha az ellenzék szerez 2/3-t, mert ha sok egyéni körzetben tényleg több szavazatot tudnak szerezni a fideszes jelöltnél akkor ez sem lett volna lehetetlen. Az ellenzék ezeket szajkózta korábban, hogy ezért kell elmennie a szavazóknak a választáson minél többnek, mert akkor ők fognak győzni, kormányt alakítani, alkotmányt eltörölni stb.
A közvélemény kutatások azonban a mostani eredményt vetették előre.
Én nem lepődtem volna meg az ellenzék győzelmén sem és a tényleges eredmény sem volt meglepetés. De megjósolni nem tudtam volna melyik fog megtörténni és az óvatos fideszes nyilatkozatkból látható volt, hogy a kormánypártok sem voltak semennyire biztosak a győzelemben.
Csak mind nagyon reméltük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!