Mit gondoltok Toroczkai Lászlóról és a platformjáról? Szakadni fog a jobbik?
Főleg jobbikosok válaszát várom, hogy ők hogyan látják a Vona utáni eseményeket.
Elfogadható számotokra egy Toroczkaival fémjelzett jobbik vagy megtartanátok a kutyusos jobbikot?
"Mit gondoltok Toroczkai Lászlóról és a platformjáról?"
Toroczkairól: Számomra inkább egy forradalmár / mozgalmár (akinek helyén van a szíve), de nem egy államférfi. Néha ugyanis vannak ilyen hirtelen jött és eredményt nyilván nem hozó ötletei. Például 2012-ben támadt egy ötlete és pár feltüzelt emberrel betörtek a Bank Centerbe. Vagy polgármesterként kitalálta hogy Ásotthalmon be kell tiltani a mecsetépítést a és a homoszexuális propagandát.
Platformról: Őszintén szólva nem értem Toroczkait. Azt mondja minden áldott interjúban ő is meg Sneider is hogy annyiban nem is különbözött a programjuk, mindketten néppártiak. Ha ez így van akkor nem értem hogy akkor mi az a rettentően fontos ügy amiért platformra van szükség, és amiért ki kell magát utáltatnia a pártból.
"Szakadni fog a jobbik?"
Szerintem nem. Mármint ha Toroczkai meg egy-két szimpatizánsa elmegy, az nem szakadás. Még Dúró Dóra se akar már vele tartana.
"Elfogadható számotokra egy Toroczkaival fémjelzett jobbik vagy megtartanátok a kutyusos jobbikot?"
Ha Toroczkait választották volna meg adtam volna azért esélyt hogy meglássam hogy merre megy a Jobbik. Nem tudom hogy mi az a "kutyusos" Jobbik, de örültem annak amikor Vona kimondta azt hogy zsidózással meg cigányozással nem lehet komoly politikát folytatni.
Azt, hogy tévúton jár. A Fidesz a Jobbik összes régi témáját és számos szavazóját is elvette, mert erősebb eszközei vannak hatalmon. Mivel a Fidesz kiment jobbszélre, a Jobbik egyetlen túlélési esélye, ezt Vona jól látta, és jól is tette, hogy középre húzódott. Ugyanazt tette, amit a Fidesz is, többször is: megnézte, hol van mozgástér, és oda húzódott.
Hazudnak azok, akik szerint a Vona-féle stratégia "nem jött be". Nagyonis bejött, csak túl sokat vártak tőle túl rövid idő alatt: az is nagyon nagy teljesítmény volt, hogy miközben a Fidesz rengeteg Jobbik-szavazót elszívott, a Jobbik pótolni tudta ezeket "középről" és megőrizte a pozícióit.
Toroczkai és követői tévednek, ha a hátraarc politikájában hisznek. Minden közvéleménykutatás világosan mutatja, hogy jobbszélen nincs mozgástér, 15%-nál nincs több igazán radikális szavazó Magyarországon.
A Fidesz viszont erodálódik, mint minden kormánypárt, ha túl sokáig van hatalmon, és látnivalóan középről veszít szavazókat, akiket szélről próbál pótolni (tehát miközben jobb-középen egyre több "hontalan" jobboldali szavazó keletkezik, jobb-szélen a Fidesz egyre inkább versenybe száll azért a 15%-ért).
A Jobbik sokkal logikusabban teszi, ha felkarolja a Fideszben csalódó jobbközép, kereszténydemokrata, konzervatív szavazókat, mint ha elkeseredett küzdelmet folytat a Fidesszel a jobb-szélen, 10-15% szavazóért...
A Toroczkai-irány a teljes csődhöz vezeti a Jobbikot.
Maximum annyi lesz, mint amikor a PM leszakadt az LMP-ről. Lesz egy 1%-os párt. Vagy az se... A PM is a Fidesz hátán ülő MSZP hátán ül.
Toroczkai pedig egy szerény képességekkel, ámde hatalmas egoval megvert hataloméhes ember
"Szakadni fog a jobbik?"
Már szétszakadt, csak idő kérdése mikor lesz hivatalos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!