Ha Orbán minden magyar miniszterelnöke szeretne lenni, akkor nekem miért kell nemzeti, keresztény demokráciában élnem?
"Na de ő pont arról beszélt, hogy nem csak a szavazóit akarja képviselni. Hogyan akar engem képviselni, ha nem képvisel engem?"
De mégis mit várnál tőle konkrétan? Hogy valamely ellenzéki párt programját is vegyebele a kormányprogramba? Vagy mit?
9:
A keresztény demokrácia része, hogy kimondjuk, hogy keresztények vagyunk, és nem kérünk a muzulmán bevándorlóktól, megvédjük tőlük a keresztény kultúránkat.
Nem tartom magamat keresztenynek de attol meg az egy teny, hogy magyarorszag egy kereszteny orszag.
Az europai kultura alapja a keresztenyseg. Ez nem azt jelenti, hogy a tohbseg kereszteny (europa a leg ateistabb kontinens) vagy hozy a Biblia kovetese jellemzo lenne az europaiakra. Csak annyit, hogy a mai europai ertekrendszer a keresztenysegen nyugszik. Ez egy teny, nezd csak meg europa tortenelmet. Amikor valaki a kereszteny kulturarol beszel akkor mar regen nem a Bibliarol, a kereszteny tanokrol beszel.
Amikor az ellenzék illeberálisozik és a jelenlegi rendszert antidemokratikusnak kiáltja ki, csak mert nem liberális demokráciát, hanem ettől eltérő, illiberális demokráciát mondott a miniszterelnök, akkor nem hadakoztál, hogy téged nem képviselnek, mert te csak "sima" demokráciát szeretnél?
A választáson szereplő minden párt demokráciát akart és hírdetett. Ilyet vagy olyat, de demokráciát, hiszen annak alapja a választás.
Az más, hogy a szabad választás eredményét az ellenzék már nem volt hajlandó elfogadni, mert szerintük csak akkor van demokrácia, ha ők győznek és ha túl sokan szavaznak a fidesz-kdnp-re, akkor az meg a diktatúra csúcsa, ez egyéni ostobaságuk, lépjünk túl rajta.
A választásokon dönthettek a szavazók, hogy az ellenzék által képviselt liberális demokráciát akarják-e vagy amit a fidesz-kdnp képviselt és illiberális demokráciának nevezték. Ez utóbbi győzött.
A miniszterelnök most pontosan megfogalmazta, hogy a nem-liberális, vagyis illiberális demokrácia nagy halmazából milyen fajta szűkebb részt fog képviselni, ez a kereszténydemokrácia régebbi változata, amit pl. a németeknél Kohl kancellár is képviselt és ami az eu létrejöttének is az aapja volt valaha.
Ennyi.
Ebben benne vagy te is a "sima" demokráciával, mert továbbra is szabadon szavazhatsz a vezetőidről és élhetsz minden más demokratikus jogoddal is. Az életmódodat sem kell megváltoztatnod semmiben, mert ez az, ami a magyar közéletben jelenleg is van és volt is.
"A többség nem a fideszre szavazott, hanem másra. Tehát a többség nem akarta a fideszt. Ez a nagy valóság. (...)"
Jó ég, ennyi hülyeséget még nem olvastam egy kommentben...
"A többség nem a fideszre szavazott, hanem másra. Tehát a többség nem akarta a fideszt."
Az egy hangyányit nem zavar téged, hogy a "mások" a másik másikat sem akarták? :D
Ne szerencsétlenkedjetek már itt a sok marhasággal, veszíteni tudni kell, de ehhez méltóság is kellene, ... az meg ugyebár nincs!
"veszíteni tudni kell"
Én nem indultam a választáson, az a full impotens, nyomorék ellenzék meg jól elintézte a bukását. Ennek tudatában vagyok. Orbánék jobban nyomták, ezt is el kell ismerni, csak tudom, hogy miért. Nem kell velem egyetérteni, sőt, el is takarodok magamtól.
Csók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!