Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Orbán minden magyar miniszt...

Ha Orbán minden magyar miniszterelnöke szeretne lenni, akkor nekem miért kell nemzeti, keresztény demokráciában élnem?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet csak simán demokráciát építeni?
2018. máj. 27. 17:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

"Na de ő pont arról beszélt, hogy nem csak a szavazóit akarja képviselni. Hogyan akar engem képviselni, ha nem képvisel engem?"

De mégis mit várnál tőle konkrétan? Hogy valamely ellenzéki párt programját is vegyebele a kormányprogramba? Vagy mit?

2018. máj. 27. 19:24
 12/28 anonim ***** válasza:
41%

9:

A keresztény demokrácia része, hogy kimondjuk, hogy keresztények vagyunk, és nem kérünk a muzulmán bevándorlóktól, megvédjük tőlük a keresztény kultúránkat.

2018. máj. 27. 19:26
 13/28 anonim ***** válasza:
34%
A többség nem a fideszre szavazott, hanem másra. Tehát a többség nem akarta a fideszt. Ez a nagy valóság. Csak ez a választási rendszer már úgy van csűrve meg csavarva, hogy ha egy óvodányi ember ikszel rájuk, akkor is kétharmaduk lesz. Vettek egy vagon szavazatot, buszoztatták a telepi indiánokat, meg szórták a tízezreseket olyanok szavazatáért, akik azt se tudták, mire ikszelnek, meg úgy általában hanyadikára esik elseje. De a fideszeseknek biztos kényelmes abban a tudatban élni, hogy az Origó is megírta, hogy kánaán van.
2018. máj. 27. 19:26
 14/28 anonim ***** válasza:
69%

Nem tartom magamat keresztenynek de attol meg az egy teny, hogy magyarorszag egy kereszteny orszag.

Az europai kultura alapja a keresztenyseg. Ez nem azt jelenti, hogy a tohbseg kereszteny (europa a leg ateistabb kontinens) vagy hozy a Biblia kovetese jellemzo lenne az europaiakra. Csak annyit, hogy a mai europai ertekrendszer a keresztenysegen nyugszik. Ez egy teny, nezd csak meg europa tortenelmet. Amikor valaki a kereszteny kulturarol beszel akkor mar regen nem a Bibliarol, a kereszteny tanokrol beszel.

2018. máj. 27. 19:29
 15/28 anonim ***** válasza:
25%

Amikor az ellenzék illeberálisozik és a jelenlegi rendszert antidemokratikusnak kiáltja ki, csak mert nem liberális demokráciát, hanem ettől eltérő, illiberális demokráciát mondott a miniszterelnök, akkor nem hadakoztál, hogy téged nem képviselnek, mert te csak "sima" demokráciát szeretnél?

A választáson szereplő minden párt demokráciát akart és hírdetett. Ilyet vagy olyat, de demokráciát, hiszen annak alapja a választás.

Az más, hogy a szabad választás eredményét az ellenzék már nem volt hajlandó elfogadni, mert szerintük csak akkor van demokrácia, ha ők győznek és ha túl sokan szavaznak a fidesz-kdnp-re, akkor az meg a diktatúra csúcsa, ez egyéni ostobaságuk, lépjünk túl rajta.

A választásokon dönthettek a szavazók, hogy az ellenzék által képviselt liberális demokráciát akarják-e vagy amit a fidesz-kdnp képviselt és illiberális demokráciának nevezték. Ez utóbbi győzött.

A miniszterelnök most pontosan megfogalmazta, hogy a nem-liberális, vagyis illiberális demokrácia nagy halmazából milyen fajta szűkebb részt fog képviselni, ez a kereszténydemokrácia régebbi változata, amit pl. a németeknél Kohl kancellár is képviselt és ami az eu létrejöttének is az aapja volt valaha.

Ennyi.

Ebben benne vagy te is a "sima" demokráciával, mert továbbra is szabadon szavazhatsz a vezetőidről és élhetsz minden más demokratikus jogoddal is. Az életmódodat sem kell megváltoztatnod semmiben, mert ez az, ami a magyar közéletben jelenleg is van és volt is.

2018. máj. 27. 20:07
 16/28 anonim ***** válasza:
52%

"A többség nem a fideszre szavazott, hanem másra. Tehát a többség nem akarta a fideszt. Ez a nagy valóság. (...)"

Jó ég, ennyi hülyeséget még nem olvastam egy kommentben...

2018. máj. 27. 20:30
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem kell az én kommentemre hagyatkoznod, a saját honlapjukra is kitették. Jó szórakozást hozzá.
2018. máj. 27. 20:41
 18/28 anonim ***** válasza:
89%

"A többség nem a fideszre szavazott, hanem másra. Tehát a többség nem akarta a fideszt."

Az egy hangyányit nem zavar téged, hogy a "mások" a másik másikat sem akarták? :D

Ne szerencsétlenkedjetek már itt a sok marhasággal, veszíteni tudni kell, de ehhez méltóság is kellene, ... az meg ugyebár nincs!

2018. máj. 27. 20:55
 19/28 anonim ***** válasza:

"veszíteni tudni kell"

Én nem indultam a választáson, az a full impotens, nyomorék ellenzék meg jól elintézte a bukását. Ennek tudatában vagyok. Orbánék jobban nyomták, ezt is el kell ismerni, csak tudom, hogy miért. Nem kell velem egyetérteni, sőt, el is takarodok magamtól.

Csók.

2018. máj. 27. 21:26
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező, az egész nyugati demokrácia keresztény alapokon nyugszik. Akár tetszik akár nem ez az igazság, hiába tagadod.
2018. máj. 28. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!