Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek meddig romlik még...

Szerintetek meddig romlik még a Forint?

Figyelt kérdés

2018. máj. 18. 12:37
1 2
 11/14 Nefri ***** válasza:

A gyengélkedő forint természetesen nem mindenkinek jó. Ha vki külföldi árut akar vásárolni, kifejezetten hátrányos, külföldi nyaralás szempontjából pedig egyenesen katasztrofális. Viszont az, hogy összességében negatív vagy pozitív-e a gyengülő valuta az ország számára az a export/import aránya határozza meg. Tehát persze, lehetnek negatív oldalai, de összességében az export ország haszonélvezője a gyenge valutának, egészen addig amíg az exportja erősebb mint a behozatala. Ennek az előnyei pedig áttételesen a teljes lakosságnál megjelennek.

A kamat árfolyam ideális szintjének megállapítása is sokféle szempont függvénye. Tehát ha egyszerűen a bankban akarjuk tartani a pénzünket, akkor nagyon rossz ha alacsony a kamat. De épp ezért megéri inkább (akár hitel felvétellel is ) vállalkozást alapítani, ahol nagyobb hasznot remélünk, mint a banktól. Vagy ha mi nem is alapítunk vállalkozást, lehet hogy épp egy olyan vállalkozásban vállalunk munkát, ami magasabb kamat szint esetén létre se jött volna. Azaz ha a bankok kevés kamatot fizetnek az egyben azt is jelenti, hogy a hiteleknek is alacsony a kamatja tehát, könnyen lehet forráshoz jutni. Persze az ideális kamatszint meghatározása már nem ilyen egyszerűen eldönthető, mint az, hogy a gyenge valuta előnyös az export országoknak, de semmiképpen se érdemes a magas/alacsony kamatszinteket egyszerűen jó vagy rossznak értelmezni. Pl: Egyes országok a "negatív kamat" bevezetését fontolgatják, mivel még a 0 kamattal sem képesek a lakosságot befektetésekre ösztönözni, ahelyett, hogy csak üljenek a pénzükön. (Japán)

2018. máj. 22. 13:37
 12/14 anonim ***** válasza:
az én fizetésem má külföldi bankszámlára megy euróba, én leszarom az 1800 forintos váltási díjat...még a végén felkelek másnap, azt nagyot nézek hogy egy kiló kenyérre se lesz elég a fizetésem..
2018. jún. 21. 15:56
 13/14 anonim ***** válasza:
#12: a kenyered ugyanannyiba kerül, csak az euró lett drágább.
2018. jún. 21. 21:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért nekem - és kis- és középvállalkozó sorstársaimnak oly sokan az országban - elég nagy gáz a magas devizaárfolyam.... Rengeteg anyagot, alkatrészt vagyok kénytelen drágán vásárolni külföldön, mivel nincs magyar gyártásban. Szóval ez a gazdaságélénkítés-dolog azért nem ilyen tiszta. És nem kevesen vagyunk akik emiatt szívunk. És az ügyfeleink is akiknek drágábban dolgozunk emiatt.
2018. jún. 21. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!