Azok a Jobbikosok akik stratégiai szempontból nem szavaztak át a baloldalra, és azok a baloldaliak akik nem szavaztak át a jobbikra, ti tulajdonképpen miben reménykedtetek?
Egy nemzeti radikális semmilyen körülmények között nem szavaz baloldali vagy liberális pártra, fel sem merülhet, vicc kategória.
A Jobbik vesztét az okozta, hogy feladták az elveiket. Egy "náci" nem lesz néppárti demokrata. Vagy akkor hazudott vagy most. Vagy mindkét esetben.
4.
Hozzám is szól, hiszen a kezdetektől Jobbik szavazó voltam, sőt, még azelőtt is a MIÉP - et támogattam.
"Miért hiszitek azt, hogy a politika olyan mint a focidrukkerség?"
Te miért hiszed, hogy a szavazók politikusok?
Az átlag magyar választópolgár nem egy miniatűr Orbán Viktor, aki hétfőn ifjúkommunista KISZ-vezér, kedden már liberális, szerdán konzervatív, csütörtökön kereszténydemokrata, pénteken jobboldali-populista, szombaton illiberális, s csak a jóisten tudja, vasárnap miként zárja a hetet?
Az átlag magyar emberben ez a sűrű köpönyegforgatás, mély gerinctelenség nem fér össze a LELKIISMERETTEL.
A politikusok forgathatnak köpönyeget, a választók nem olyan véglények, mint ők, és nem mindenki képes "az orrát befogva" szavazni.
Bennem a racionalitás kerekedett felül, és a legerősebb jelöltre voksoltam (sajnos egy Jobbikosra), de a párom és sok barátom erre képtelen volt.
NEKIK VOLT IGAZUK. A Jobbik most elzavarja a Vona-garniturát, és a párt vezetésébe vissza fognak tódulni a nácik, a cigányozó, zsidózó, gyűlölködő, antiszemita senkik, a Novák Előd féle kuruc.infó-zabáló ködevők és habzószájúak.
Sajnos én hagytam magam behülyíteni, tőlem is kaptak egy szavazatot (utólag már azt mondom: SZERENCSÉRE nem ért semmit a kormányzati szavazatlopással szemben).
Páromnak volt igaza, aki azt mondta: a Jobbik előbb bizonyítsa LEGALÁBB KÉT CIKLUSON KERESZTÜL TÖRETLENÜL, hogy megváltozott és normális, európai jobboldali párt lett, utána ESTLEG elhiszem, és képes vagyok taktikailag rájuk szavazni. De ahhoz előbb azt kell elhinnünk, hogy a Fideszhez képest legalább a kisebbik rossz tudnak lenni...
Sajnos az óvatosaknak volt igaza: Vona, aki jobbközép irányba próbálta eltolni a pártot, most lemondott, és valószínűleg visszajönnek a fasiszták a vezetésbe... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!