Hogy képzelik azt a nagy állami cégek vezetői, hogy nekik joguk van rá, hogy ne vegyék el a prémiumukat, miközben (pl. ) a rokkantnyugdíjasoktól elveszik a 13. havi nyugdíjukat?
Felhívnám a figyelmed, hogy a gazdagok döntő többsége AZÉRT gazdag - mert ELVESZI a pénzt attól, aki szegény. Az ő munkájából és pénzéből él.
Úgyhogy így képzeli.
Én sem látom azonnal és diktatorikusan az igazat a kérdező posztjában.
Attól, hogy valaki sokat keres, még megérdemelheti. Nem kell, hogy mindenki a szociális háló alján legyen. Van olyan cégvezető, aki igen sokat tanult, és felelős munkakörben dolgozik, azaz a pénze egyenes arányban van a vállalt felelősséggel.
Most hagy ne mondjam, hogy egy állami cég vezetője tizedannyit kap, mint egy hasonló munkakörben, de a piaci szférában dolgozó.
Az is való igaz, hogy egy prémiumot, amit szerződés garantál NEM lehet csak úgy megvonni, csak a szerződés módosításával. Hiszen, ha nem szerződésszerűen járnak el, még inkább demoralizálnák a törvényi kötelmet, a szabályok betartását. Itt sajnos egy cégvezető tizenharmadik havija nem fogja kitermelni a munkanélküliek, nyugdíjasok és GYED-en, GYES-en lévők, valamint a dolgozni képtelen (rokkantnyugdíjas) személyek szociális juttatásait.
Itt a probléma nem ott gyökerezik, hogy az állami cégvezetők kapnak-e prémiumot vagy sem.
Demamógiára demagógiát...
Magyaroszágon kb. 10 millió emberből 3,5 milliónak van bejelentett munkaviszonya. Ebből 3,5 millióból 1 millió közalkalmazott/köztisztviselő, kb. 1,3 millió minimálbéres. A maradék 1,2 millió az, aki a hátán viszi ezt az országot. (a közférát adókból fizetik, a minimálbéres személyijövedelem adót egyáltalán nem, járulékot meg csak jelképeset fizet)
1 ember körülbelül 7 embert visz a hátán.
Én aki bérből és fizetésből élek, nem minimálbéren vagyok bejelentve és nem feketén dolgozom, szeretem ezt a kormányt. Az a 7 meg szerintem fogja be a pofáját.
"Az a 7 meg szerintem fogja be a pofáját."
Ha már befogta a pofáját, meg lehetne vonni a választójogát, mert kevesebb adót fizet nálad!
Vagy meg lehetne valahogy különböztetni, mondjuk szalag, csillag?-mit szólsz?
Átgondoltad te ezt a választ?
A harmadik válaszhoz:
A közszférában dolgozók ingyenélők lennének? Érdekes meglátás...
igen, átgondoltam.
az aki nem tesz bele a közösbe, milyen alapon dirigál, hogy azt mire fordítsák? Erre adjál nekem választ.
Miért én, aki reggel 8tól este 7ig, 9ig dolgozok és fizetésem felét elviszok adóba vagyok a mocskoskomcsizsidóbérenc, és mért az az igaz magyar, aki segélyből (amit az én adómból is fizetnek) tüntet hetekig a Parlament elött?
a köztisztviselőket, meg közalkalmazottakat meg adókból fizetik. Hiába írják rá a bérpapírral, hogy ennyi meg annyi adót vontak tőlük, attól, hogy az egyik zsebemből átrakom a másikba a pénzt, nem lesz több pénzem... ők nem igazi adófizetők, ha tetszik, ha nem.
cáfoljatok meg ha tudtok. ha meg nem megy, mert ennyi agyatok már nincs, akkor csak simán pontozzatok le. Hajrá!
Amikor '17-ben eldördültek az Auróra ágyúi, akkor azt gondolták nemsokára eljön az az idő, amikor "a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet!" Ez lett volna a kommunizmus. Nem jött össze, és akkor is volt akinek több jutott, és mindig volt rá magyarázat. Európában több mint 70 évig sikerült fenntartani a látszatot, igaz sokszor tűzzel-vassal.
Aztán jött a kőkemény kapitalizmus! Erre szavaztunk '89-ben! A szegények mindig megszívják, a gazdagok meg a legtöbbször mindent megúsznak! A "Boldog békeidőkben" is voltak szegények, akik csak tengődtek, de akkor még "szociális háló" se volt!
Látod, a parlamenti pártok között is akkor a legnagyobb az egyetértés, amikor a fizetésemelésükről van szó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!