Hogy kerülhet egy olyan ember az ország vezetői közé mint Kásler László?
Miklós egyébként...
Mi a gond vele?
Az hogy keresztény? Itt már kötelező ateistának lennie egy miniszternek, mert különben alkalmatlan? Na, ennyit a szólás- és véleményszabadságról kedves liberális "gondolkodók"....
"Mi a gond vele?
Az hogy keresztény?"
Miért lenne gond, hogy keresztény? Elég sokan vagyunk keresztények. Viszont amennyiben igazak a sajtóban megjelent kijelentései, van nála igen sok gond.
"Miért lenne gond, hogy keresztény?"
Én eddig csak emiatt láttam, hogy támadják, nem szakmailag...
Nem vagyok egyébként fideszes, nem rájuk szavaztam, de nevetségesnek tartom, hogy adott egy ember, aki még be sem ült a miniszteri székbe és már nekimennek, mert valakiknek nem tetszik a világnézete.
" Itt már kötelező ateistának lennie egy miniszternek, mert különben alkalmatlan?"
Nem kötelező,csak tartsa meg magának a hitrendszerét!
Egy orvos,politikusok,közgazdász pedig ne a természetfeletti erejébe bízva végezze a munkáját!
Szakmailag elég hiteltelenek az ilyen emberek,akik mindent a hitre,a jóistenre fognak.
Mindent azzal akarnak megmagyarázni.
Végezze a munkáját,és különítse el a munkát a hitbéli meggyőződésétől!
Az EMMI nem egészségügyi minisztérium, hanem emberi erőforrások minisztériuma, amiben például benne van az oktatás is. Ez utóbbiban voltak elég érdekes megnyílvánulásai. Mivel a kormány előszeretettel írja át a tankönyveket, nem szeretném a törikönyvekben viszontlátni Kásler elméleteit.
Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, egyébként pedig elismert fej-nyak sebész. Én hallgattam előadását konferencián. Jó szakember.
Az itt fröcsögők a bokájáig sem érnek föl.
Kásler egy orvos, tanár és „műkedvelő történész” (wikipédia), hagyjuk is azokat a gondolatait, amiket mostanában szépen összegyűjtöttek. Szerintem akad közte olyan, ami akár elgondolkodtató is lehet (még ha nem is igaz), és van olyan, ami vetekszik egy laposföld elmélet ostobaságával, de senki nem ért mindenhez, viszont teljes (akár torz) világképet mindenki formálhat magának, és azt akár el is mondhatja, le is írhatja, alapvetően nincsen ezzel különösebb probléma, ha ez nincsen közvetlen kihatással a társadalomban végzett munkájára. Ezt pedig még nem tudjuk.
A gond inkább azzal van, hogy egy minisztérium élére nem elsősorban egy jó orvos, egy jó tanár, egy jó közgazdász stb. kell, hanem egy jó _politikus_. A szakmai munkát a minisztérium egésze, illetve az annak alárendelt intézmények hivatottak elvégezni. És ez az, ami számomra inkább problémás, semmint a nézetei.
Orbánnak láthatóan nem célja, hogy a miniszterei politikusok, pláne nem jó politikusok legyenek, akik a saját területükön a lehető legtöbbet hozzák ki abból, ami hatalmukban áll (a szó jó értelmében), ráadásul úgy, hogy olyan emberek érdekeit is képviselni kell, akik véletlenül sem ezt az irányt választanák (ugye ez most kb. az ország fele). Az autonómiát, az érdekérvényesítő képességet, önkritikát nem tartja erénynek, látható ez abból is, hogy a korábbi kormányzatból kik is távoztak élükön pl. azzal a Lázár Jánossal, aki bár vitatható személyiség, én úgy gondolom, hogy azzal a feladattal, ami rá volt bízva úgy birkózott meg, hogy az emberek egy jelentős része érezhette, hogy a rá bízott intézményekben igen is történt mérhető és letagadhatatlan változás (pl. a hivatalos ügyek intézése a legtöbb ember számára valóban olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb lett, mint korábban). És ez elsősorban nem azért volt így, mert volt polgármester, és mennyire átlátja ezt a rendszert, hiszen az utolsó suttyó írástudatlan senkiháziból is lehet polgármester Magyarországon, ez nem egy szakma.
Tarlós sem azért (viszonylag) jó főpolgármester (nagyon kívülállóként látva - nem vagyok budapesti), mert annyira értene a városvezetéshez, közlekedés szervezéshez, városrendezéshez stb. Mert ezekhez nyilván nem ért, egy mélyépítőről beszélünk, tehát Budapestnek már a föld alatt kellene lennie... ok-ok, tudom, hogy nem csak ezzel foglalkoznak :-)
Ezek az emberek - még ha mértékkel és fékezett habzással is - képesek a felettesükkel szembeni konfrontációra, tudnak érdeket érvényesíteni, képviselni valamit, ami a saját elképzelésüknek megfelelő akkor is, ha a hivatalos mantra ezzel szemben áll. És - bár nem ismerjük Kásler ilyen jellegű „skill-jeit”, gyanítom, hogy ő erre nem képes, vagy ha igen, azt nem fogja nekünk megmutatni, és ez Orbánnak jó. Ha neki jó, nekünk is (....). Hát ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!