Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik el többen ma a...

Miért hiszik el többen ma a kormánypropagandát mint a Kádár-rendszerben?

Figyelt kérdés
Én éltem jócskán a Kádár-rendszerben is, és arra emlékszem, hogy hiába volt akkor még inkább az állampárt ellenőrzése alatt az összes médium, gyakorlatilag senki nem hitte el az állami propaganda akkor sulykolt tételeit, még az akkori vezető elit tagjai sem. Például ha nem is olyan élesen mint ma, de akkor is küzdöttünk a Nyugat, az imperialisták ellen, mégis mindenki a Nyugatot tartotta példaképnek. Ma viszont az ország legalább fele magáévá teszi azt a nem kevésbé süket propagandát (Nyugat-ellenesség, migránsellenesség, mindenféle nemzeti hablaty), amit a mai állampárt (FIDESZ) sugároz. Régen csak legyintettünk, kiröhögtük az akkori szólamokat, rítusokat, és bárkivel összekacsinthattunk, mert biztosak lehettünk benne, hogy ő is úgy gondolja. Ma viszont egy nagy tömeg láthatóan tényleg hiszi is. Ma butábbak lennének az emberek?

2018. ápr. 29. 12:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
8%

3.-as,

Hogy a Soros papának "semmi köze a politikához", arról már csak a saját fiát kell meggyőznöd. Hogy ne nyilatkozza az ellenkezőjét...

Lemaradtál egy brossúrával, hogy stílusos legyek.

2018. ápr. 29. 15:56
 12/16 tgt ***** válasza:
95%
A fidesz propaganda a félelemre épít, féligazságokat tartalmaz, és ebből hazug következtetéseket von le.
2018. ápr. 29. 16:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Érdekes a 9-es válasz is, mert biztos vannak sokan, akik nem hitből, hanem a vélt "kisebbik rossz" alapján szavaztak a FIDESZ-re. Ez nem is lep meg annyira. Engem inkább az a tömeges hit lep meg, amit a Kádár-korszakban nem tapasztaltam.
2018. ápr. 29. 16:17
 14/16 anonim ***** válasza:
28%

Tudod léteznek a "valóság" meg a "saját szemével látja", "saját bőrén érzi" dolgok.

A Kádár rendszerben a propaganda mondott egyféle dolgot, amit az emberek láttak, tapasztaltak és éreztek maguk körül, amit akartak, az pedig egy teljesen más dolog volt. Ezért nem is hitték el, nem is fogadták el, rájuk kellett kényszeríteni.

Amit most a fidesz mond, azt pedig az emberek hasonlóan érzik, látják tapasztalják és ők is azt akarják, hogy így menjen tovább minden, ebben az irányban. Ezért ezt VÁLASZTOTTÁK, miközben választhattak volna sok mást is helyette. Nem kényszerítette rájuk senki, mert nem kellett.

Amit te propagandának hívsz, az csak neked ropaganda, mert te nem látod, nem érzed - pedig körülötted is ugyanaz a valóság van.

2018. ápr. 29. 18:34
 15/16 anonim ***** válasza:
86%

Ez a Takács Zs5 nevű versenyző szépen felmondta a "KISZ-gyűlés" tananyagát.

Kb. annyira hiteles...

2018. ápr. 29. 19:06
 16/16 anonim ***** válasza:

15.

Én nem tudom, te milyen "KISZ-gyűlésre" jártál.

Nálunk nem volt más téma, csak, hogy a következő klubdélutánon ki keni a zsíroskenyeret, ki szeleteli rá az uborkát, és melyik filmet ki fűzi be. És hogy utána ki tud magnót hozni, szalagokkal.

Persze, azt én nem tudom, hogy a nagykutya kiszesek miről beszéltek maguk között, mert rendes ember azokkal nemigen dumált.

2018. ápr. 29. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!