A fiatalok a fő probléma ebben az országban?
Mármint a fiatalok egy része:
Nem vállalnak gyereket, pedig a Ratkó-korszakban is rengeteg korabeli fiatal vállalt több gyereket is, mégis megvoltak valahogy. A közhiedelemmel ellentétben a gyereknek nem kell luxuséletet biztosítani, mivel nincs viszonyítási alapja. Megszokja, amit maga körül lát, és abban lesz boldog. Nem hiszem, hogy boldogabb gyerekkor lenne LED-lámpák fénye alatt a legújabb iPhone-non Angry Birds-öt játszani, mint kazettás magnóból üvöltő mulatósra táncolni a szalmakazal tetején. Miért lenne jobb a Sushi a Rakott Krumplinák, hacsak valaki nem diktálta belé, hogy a Sushi "felsőbbrendű".
A másik az úgynevezett karrier kérdése. Rengeteg lehetőség áll most is azelőtt, hogy egy fiatalember kitanuljon egy szakmát, pl. autószerelő, vagy villanyszerelő, esetleg valami spécibbet pl. asztalos, és abból jól megéljen. Mégis, sok fiatal most is abban hisz, hogy az a jövő kulcsa, hogy elvégzi a Kulturológiát, vagy a Médiatudományt a Kacor Király Főiskolán, aztán csodálkozik, hogy nem jutott egyről a kettőre.
Szerintem szánalmas az, ahogy a mai magyar fiatalok nyavalyognak mindenért és úgy érzik semmi sem lenne jó, az ő leendő királyfi/királylány gyerekeiknek.
Hát kis szívem, semmi akadálya nincs hogy szaporodj úgy hogy még fürdőszoba sincs. tv sem kell, az 50-es években sem volt, mikró meg csak besugározza azt a drága agyad. Mobil sem kell, még a 80-as években is tömegek éltek boldogan úgy, hogy vezetékes telefonjuk sem volt.
Az sem tiltja meg senki drága kis csillagom, hogy ne végezz egyetemet. legyél szépen asztalos, az is munka, sőt mennyivel jobb mint például a hanyatló nyugat ópiumát szívva informatikuskodni.
ja igen, remélem a netet is lemondod, az is egy ilyen imperialista, Soros kreálmány csak arra, hogy drága hazánkat elveszejtse.
A legjobbakat!
Nem a fiatalok a fő probléma.
Az már elég fontos probléma, ha valakik ebben vélik felfedezni a problémát.
De az igazán fő probléma még az se. Az olyan tulajdonságú, hogy aki nem látja magától, annak se szép szóval, se bunkóval nem lehet elmagyarázni. Meg kell várni, míg kihal.
Kedves kérdező.
Nem tudom eldönteni hogy neked tényleg ennyire kilóg a kapanyél a szádból vagy csak trollkodsz.
De egyszerűen hányingerem lett attól amit leírtál.
Ez a beszűkült agyú, tahóvári paraszt mentalitás, az egyik ok, ami miatt egyszerűen ki nem állhatom ezt az országot, és ami miatt inkább letagadom a magyar mivoltom ahol tudom.
Hát képzeld. Én márpedig sushit akarok enni, meg kimbapot, meg lamyeont, meg pho levest, meg curryt, meg dangout, meg rament, és még sorolhatnám. Nem azért mert bárki belém diktálta volna, hanem mert nekem ez jön be, és nem, nem érem be rakottkrumplival meg a hurkakolbásszal meg gulyáslevessel, ha választhatok olyat is amit szeretek és amit bevesz a gyomrom.
Az meg hogy mulatósra táncoljak egy szénabála tetején...az csak nagyon sok alkohollal buli. Úgy talán elviselem a mulatós "zenét".
Amúgy meg inkább elvégzem a kacorkitály egyetemet mint hogy az egyetlen jövőképem az legyen, hogy feleségverő trikóban 10 óra szerelés után éhbérért, ledöglök focit nézni, de csak miután vég pofoztam a családot persze.
Apropó család... a jobboldali nemzeti fehér konzervatívok még mindíg ezen kattognak hogy "Há' mé' nem szülnek a fiatalok má' több gyereket! Há' fogy a magyar, aztán má' többen lesznek a migrások meg a kínajiak! hujujujujujujuj!"?
Ember... nem mindegy ki mennyit szül? Akinek van egy kis önbecsülése úgyis elhúz innen ahogy csak tud.
Az meg hogy hárommal kevesebb vagy több alul edukált proli köpköd szotyihéjat István bácsi ivója előtt, nem oszt nem szoroz.
Szóval igen, kedves kérdező. Én azt akarom hogy a gyerekemnek minden lehetősége meg legyen, legyen önbizalma, jövőképe, és elérhessen bármit. Nem akarom hogy a gyerekem nélkülözésben és tudatlanságban nőjön fel. Az én "kis királyfim/királylányom" azt ehessen amit akar, olyan egyetemet végezhessen amilyet akar, sikeres és boldog lehessen, választhasson magának vallást, és világnézetet, ne pedig egy középkori metalitású kultúra erőltessen rá egyet.
Én nem "elég jót" akarok magamnak és a leendő családomnak. Hanem a legjobbat.
Ha te nem így állsz hozzá....
a te dolgod. Én nem te vagyok. Nem ugatok bele az életedbe.
Köszönet.
Kérdező, te hány éves vagy?
Amúgy meg a fiatalokat nem kéne fikázni meg lehordani folyton, miközben ők a jövő. Mindig is röhejesnek tartottam a fiatalokat fikázó embereket, akik szeretik elfelejteni hogy ők sem voltak különbek fiatalként.
A mai fiatalok egyszerűen zombik. Főként a nagyvárosokban élők.
Nagyon sajnálom őket, hogy megvehetőek kilóra mert kimaradnak sok jóból miközben az idő elrepül felettük.
42/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!