Kb. Hány %-át adhatja ki a magyar GDP-nek a külföldön dolgozók magyarok hazautalt pénze?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 21. 12:20
3/8 anonim válasza:
3-4% szokott lenni, tavalyi adatról még nem tudok, lehet van már az is.
4/8 anonim válasza:
Igen hát széplassan kiköltözik külföldre az egész család, vagy meghalnak a szülők és már nincs miért hazautalni a dellát, így nem is fogja itthon senki elkölteni, hogy legyen egy kis adóbevétel utána. A jó hír, hogy a választások után újabb kivándorlási hullám indult el. Én ezért kötöttem nyugdíj biztosítást, mert azok a fiatalok mennek ki, akik majd valamikor az én nyugdíjamat kellene, hogy fizessék.
5/8 anonim válasza:
kb 6-10 %.
3-4%-ot utalnak haza a külföldön dolgozók, viszont van egy úgynevezett multiplikátor hatás. Ez azt jelenti, hogy 1 Ft-nyi elköltött állami pénz vagy egyéb beruházás a gazdaságba (a külföldről hazautalt pénzek ilyenek) több mint 1 Ft-nyi gazdasági teljesítményt eredményez.
6/8 anonim válasza:
7/8 anonim válasza:
Mert szerinted, mik vannak még itt amik növelnék?
8/8 anonim válasza:
Nagyon sok pályakezdő fiatal kiment dolgozni, és már ott tartanak hogy itthon fel sem keresik a munkaügyi, illetve a hazai álláskereső központokat hanem egyenesen hívják őket ki az ismerősök és rokonok. Konganak az ürességtől ezek a helyek mint a franc és munkaerőhiány is van csicska szakmákból. A haverom húsz éve kint dolgozott szakácsként, csak most jött haza negyven évesen úgy hogy semmit nem termelt ki ennek a szerencsétlen szaros országnak ez idő alatt. De jól élt kint és lett megtakarítása, étterme, nyugdíja is nem úgy mint nekem szirszar alkalmi illetve közmunkákból. Hozzáteszem felsőfokú végzettségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!