Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kb. Hány %-át adhatja ki a...

Kb. Hány %-át adhatja ki a magyar GDP-nek a külföldön dolgozók magyarok hazautalt pénze?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 21. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
3%
0-100% között szerintem.
2018. ápr. 21. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 21. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
3-4% szokott lenni, tavalyi adatról még nem tudok, lehet van már az is.
2018. ápr. 21. 13:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen hát széplassan kiköltözik külföldre az egész család, vagy meghalnak a szülők és már nincs miért hazautalni a dellát, így nem is fogja itthon senki elkölteni, hogy legyen egy kis adóbevétel utána. A jó hír, hogy a választások után újabb kivándorlási hullám indult el. Én ezért kötöttem nyugdíj biztosítást, mert azok a fiatalok mennek ki, akik majd valamikor az én nyugdíjamat kellene, hogy fizessék.
2018. ápr. 21. 15:01
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

kb 6-10 %.

3-4%-ot utalnak haza a külföldön dolgozók, viszont van egy úgynevezett multiplikátor hatás. Ez azt jelenti, hogy 1 Ft-nyi elköltött állami pénz vagy egyéb beruházás a gazdaságba (a külföldről hazautalt pénzek ilyenek) több mint 1 Ft-nyi gazdasági teljesítményt eredményez.

2018. ápr. 21. 15:05
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"a választások után újabb kivándorlási hullám indult el"

Haha, nem indult el semmi, csak a ballibek átvertek vele.

[link]

És 2 éve csökken a kivándolók száma, ahogy sokkal jobban nő itthon a fizetés nincs miért kimenni:

[link]

2018. ápr. 21. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert szerinted, mik vannak még itt amik növelnék?
2018. ápr. 21. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sok pályakezdő fiatal kiment dolgozni, és már ott tartanak hogy itthon fel sem keresik a munkaügyi, illetve a hazai álláskereső központokat hanem egyenesen hívják őket ki az ismerősök és rokonok. Konganak az ürességtől ezek a helyek mint a franc és munkaerőhiány is van csicska szakmákból. A haverom húsz éve kint dolgozott szakácsként, csak most jött haza negyven évesen úgy hogy semmit nem termelt ki ennek a szerencsétlen szaros országnak ez idő alatt. De jól élt kint és lett megtakarítása, étterme, nyugdíja is nem úgy mint nekem szirszar alkalmi illetve közmunkákból. Hozzáteszem felsőfokú végzettségem van.
2018. aug. 17. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!