Mikor lesz realis Magyarorszagon a 13. havi fizetes?
Van, ahol van. Például, ahol a fiam dolgozik, van. Nem egyben kapják: fél havit a naptári első félév végén, a másik félhavit a naptári második félév végén. Minden félév végén azok kapják, akik az adott teljes félévben alkalmazásban voltak.
Ő például rosszul járt, mert annak idején februárban kezdett; így az első félév nagy részében alkalmazásban volt, de az első félév végén mégsem kapott semmit ebből.
Ilyen a mi cégünknél is van.
Van 13. és 14. havi fizetés.Viszont egyesek a 13-at karácsonyi pénznek a 14.-et meg éves prémiumnak nevezik.
A korrektebb,normálisabb cégeknél most is van ilyen, ahol nincs, azok annyit is érnek.
Amikor majd valaki 13 hónapot dolgozik. Nem tudom, ki találta ki ezt a baromságot.
Normális bérekkel és juttatásokkal teljesen felesleges, már választási ígéretnek is nagyon-nagyon gyenge.
A Continentálnál 13. és 14. havi is van.
A nyugati országokban ez teljesen bevett és normális dolog, nem értem az előttem fanyalgókat, úgy tudtam a Nyugathoz akarunk felzárkózni?! :-)
Hogy miért fanyalgunk?
Azért, mert a 13. 14. "havi fizetés" minden további nélkül elvehető, míg ha az alapbérben lenne elosztva a 12 hónapban, akkor nem. Jó reggelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!