Ha úgy alakult volna a választás, hogy a Jobbikon múlna a kormányalakítás, Vona hogy dönt?
Orbán valahol akkortájt vesztette el Vonát mint potenciális szövetségest, amikor először a házi Terry Black Andy Vajna TV-jében, majd Orbán személyesen a Parlementben is leb*zizta.
Az LMP-vel tudtak volna koalíciós kormányt alakítani. Ha úgy nem jött volna ki a többség, akkor ideiglenes technikai koalíció (választási törvények újraírása, Polt Péter leváltása, elszámoltatás beindítása, meg egyéb ilyesmi dolog), majd vagy kisebbségben kormányzás vagy új választás.
Én elképzelni sem tudom, mert egy annyira gagyi, semmitmondó, jelentéktelen egy párt a jobbik, mint a két farkú kutya. Komolytalanok.
A mesében a pokol olyan kb, mint a jobbik, eszünk iszunk dinom dánom, 600 fokon táncolunk, pörzsölődünk, qrvázunk.
Én a kérdező által felvázolt első verziót is simán el tudom képzelni, a politikában történtek már csodák. Pl. az SZDSZ 94-ig erős antikomcsi retorikával népszerű párt volt, aztán mégis összeálltak az MSZP-vel. Igaz, hogy utána harmadára zsugorodott a támogatottságuk, de még 3 ciklust ellavíroztak a Parlamentben, ebből kettőt kormánypártként.
Én nem voltam szavazni végül, először mióta elmúltam 18.
Gondolkodtam a Jobbikon amúgy, de nekem nem tűnt már hitelesnek a Vona-féle pálfordulás, meg az sem, hogy egy ex-fideszes oligarcha lett a háttéremberük, akit kitúrtak a NER-ből.
Amúgy szerintem ha a többi parlamentbe jutott ellenzéki párttal áll össze, az is jelentős szavazóbázis vesztést okozna náluk.
"választási törvények újraírása, Polt Péter leváltása, elszámoltatás beindítása, meg egyéb ilyesmi dolog"
Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy az "elszámoltatásnál" mi történik Simicskával, neki azért bőven jutott a jóból, mielőtt összerúgta a port Orbánnal :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!