Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az a 2011/2012-es módosítás...

Mi az a 2011/2012-es módosítás a választási rendszerben, amivel a Fidesz közel lehetetlenné tette, hogy lecseréljék?

Figyelt kérdés
Akkor még csak 14/15 éves voltam, de most már érdekel a dolog.

2018. ápr. 10. 16:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A választókerületek határainak tologatása, a kétfordulós rendszer eltörlése és a folyamatos állami propaganda kampány.

Viszont ez vissza fog ütni egyszer, de nagyon. Mert ha sikerül leszavazni őket akkor a büdös életben nem jutnak vissza többé, pont a saját rendszerüknek köszönhetően. Eltűnnek a süllyesztőben majd, mint az SZDSZ is.

Nem véletlenül adnak bele apait-anyait addig amíg talpon vannak, ennek láthatjuk végeredményét manapság, mert tudják jól ők is, ha egyszer lekerülnek akkor vége van teljesen.

2018. ápr. 12. 21:48
 12/14 anonim ***** válasza:
25%
Miért ne jöhetnének vissza? 2010-ben is visszajött a Fidesz. És a korábbi választási rendszerrel is 2/3-ot szerzett.
2018. ápr. 12. 22:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Valami olyasmi, hogy tényleg áthuzigálták a szavazókörletek határvonalait , úgy, hogy az ő jelöltjeik legyenek a leg esélyesebbek nyerni; valaki talán másik kérdésnél, de ha itt, akkor bocsi; szóval írt egy olyat, hogy pl ha volt egy stabilan ellenzékis választókörzet, akkor azt megfelezték, és átcsapták, átpakolták két olyanhoz, ahol már több volt a fideszes jelölt támogatottsága; mint az ellenzéknek az az így már félkörzetes támogatottsága. Ja meg még a napokban olvastam ilyen győzteskompenzáció nevű dologról, nem tudom pontosan; valami olyasmi féle dolog, hogy akik nem érték el az 5%-ot, azoknak a pártoknak a szavazatait még hozzáadták a legtöbb szavazatos párthoz; és így több mandátumuk lett. Ezt még nem értem pontosan , majd utánaolvasok; mert ahol eddig néztem, ott nem volt számomra egyértelmű, hogy ez mi. De szal úgy alakítgatták ki a körleteket, hogy számszakilag úgy jöjjön ki, hogy minden körletben több legyen várhatóan a fideszre kapott szavazat. Így-úgy sakkozgatták, csoportosítgatták, amíg az nem jött ki, amit akartak, ami nekik megfelelő volt.
2018. ápr. 12. 22:21
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1998 és 2002 közötti Fidesz az teljesen más volt, mint a mai. A mait már sok Fideszes is utálja, de rákényszerül, mert normálisabb ellenzék viszont nincs jobb oldalon.

A Fidesz épp azért jutott hatalomra 2010-ben, mert a régi emlékekben még jók voltak. Na a mai Fidesz az már egészen másképp fest, nem igazán fogja senki visszaszavazni még egyszer, ahogy az MSZP-t se. Lesznek fanatikusok, de 2/3 biztosan nem, ha egyszer lekerülnek.

2018. ápr. 12. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!