A magyar politika történelmet írt? Számítottatok erre?
Hosszú évek óta először egy politikus betartott egy nem éppen marginális ígéretet. Vona Gábor lemondott. 2014-ben 19 évesen rájuk szavaztam. Erőteljesen szélsőjobboldali voltam. Volt is rá okom. Környezetemben hangsúlyosan jelen voltak a cigányok. Például általános iskolámban 5-ödik osztálytól lefelé mindenki roma volt anno.
2014-ben végeztem a gimnáziummal is, kiszakadtam a környezetemből, és elkezdtem máshogyan látni a dolgokat.
Rájöttem, hogy szélsőséges nacionalizmusom gyáva menekülés volt. Ahelyett, hogy a cigányokkal szemben férfiasan és határozottan kiálltam volna, elcseszett eszmékbe és gyűlölködésbe menekültem. A probléma tényleges megoldása helyett ez csak tovább süllyeszti az embert. Ez a fő problémája hazánknak. Tisztességes, férfias, bátor kiállás helyett fülünket és farkunkat behúzva aljasul hőbörgünk egy safe zónában, ami kiváló melegágya mindenféle nem európai iránynak.
Már '15-ben kiábrándultam, és nem szerettem a Jobbikot. Ugyan tetszett az enyhülésük, de ezt csak béna lappangó nacionalizmusnak tartottam. Viszont most, hogy tisztelt Vona Gábor Úr lemondott, minden eddigi tette és beszéde hitelessé vált. Na, Ő egy gerinces politikus. Talán az egyetlen hazánkban! Lemondása egy szükséges rossz lépés volt. Áldozatával ugyan is a magyar népet szolgálta, és példájával, útmutatásával létrejöhet egy olyan ellenzéki erő, ami végre leválthatja a Fideszt, országunk igazi ellenségét!
Én nem misztifikálnám túl ezt a kérdést. Vona egyszerűen ki akart szállni már ebből a buliból. Túl sok támadás érte minden oldalról: a radikálisok azért, mert túl enyhe, a fideszesek azért mert "muszlimbarát". Most boruljon össze az őt homokosnak és muszlimnak tituláló kormánypárttal vagy menjen vissza radikálisba? Esetleg maradjon súlytalan szürke... Kampány közben nem szokás kiszállni, meg a pártnak azért rosszat nem akart. Viszont tudta, hogy választást úgyse nyer, így elegánsan azt mondta, hogy ha nem nyer, akkor lemond.
Ezt jobbik-szavazóként írom. Nincs bajom Vonával, de jó lenne, ha a parlamentben lenne egy valóban erős nacionalista párt (a fideszt nem tekintem annak, mert nem a magyar érdekeket nézi). Amúgy a nacionalizmus nem egyenlő a gyűlölködéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!