Miért nincs második fordulója a választásnak?
Sőt, harmadik, negyedik. Addig míg "jó" nem lesz az eredmény.
Amúgy lesz. 2022 - ben.
Szerintem 4-5 forduló kéne, és mindig az első esne ki. Így legalább az is szerezhetne mandátumot, akire amúgy a kutya* sem szavazna.
*: a kétfarkún kívül.
6.
És ha nagyanyámnak kereke lett volna és áramszedője, ő lett volna a hatos villamos.
Kicsit sem tartod helytelennek, hogy egyetlen párt egymaga megváltoztat egy választási rendszert úgy, hogy egyértelműen felé lejtsen? Amit egyébként nem is titkol.
Lecserél egy olyan rendszert, amit a rendszerváltás óta használtunk, melyet elfogadott egyaránt a jobb- és baloldal.
Az MSZP miért nem írta át ezeket az alapvető demokratikus rendszereket? Pedig megtehette volna.
Érdekes, hogy 30 éven át nem volt alkotmányellenes, de legyen. Tudod miben volt az? Vettem a fáradtságot és megnéztem, gondolom te nem. Máskülönben nem hoztad volna fel.
Az volt a gond, hogy rendeletekkel megváltoztatható volt az egyéni szavazókörök határa. Érdekes, hogy ehhez 30 év alatt nem nagyon nyúltak hozzá, láss csodát, a fidesz egyből ezen határokat alapjaiban módosította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!