Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért dühöngenek egyesek...

Miért dühöngenek egyesek azon, hogy Semjén keresztény létére állatokra vadászik, amikor a kereszténységnek nem része az állatvédelem?

Figyelt kérdés

A kereszténység tanai szerint az állatoknak nincs lelkük, csak húsgépek, modern kifejezéssel organikus robotok, akiket azért teremtett Isten, hogy az embert szolgálják. Egy kereszténynek tehát nem vallási parancs az állatok tisztelete. Ilyen dolog a keleti vallásokban van pl. a Buddhizmusban vagy a Hinduizmusban.

Lehet egy keresztény állatvédő, de ez nem a kereszténységéből származó dolog, hanem egyéni, világi meggyőződés, ugyanúgy, ahogy pl. egy ateistának.

2018. ápr. 6. 19:45
1 2
 11/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Az ő feladata ugyanis a megfelelő állatra vinni a vendégvadászt, többek között ezért is fizetik."

Ebben teljesen igazad van. Viszont ilyen helyzetben egy tisztességes ember elnézést kér, megköveti legalább egy nyilatkozat erejéig a tulajdonost, és nem azt nyilatkozza a televízióban, hogy akár a kihalófélben lévő jegesmedvére is elmegy vadászni, ha meghívják. Lehet, hogy én vagyok túl naív, de úgy gondolom, ha az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke külföldre megy vadászni, akkor utánanéz, hogy az adott országban mik a vadászható vadak. Tisztában van vele, hogy Svédországban nincs vadon élő rénszarvas és különbséget tud tenni rénszarvas és jávor szarvas között.

2018. ápr. 6. 20:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
#10: Ezzel a felsorolással, csak arról győztél meg, hogy ezek a derék keresztény emberek, nem sokra becsülik Isten művét. Másreszt meg, azért ez már a 21. század és a felsoroltak nem egy kereszténydemokrata párt elnökei voltak.
2018. ápr. 6. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A KDNP egyébként keresztény párt?

Nekem úgy tűnik, hogy azok kerülnek oda, akik kellenek a Fidesznek, de akkora ősbunkók, hogy fideszesként már vállalhatatlanok. Pl. Pálfy István, akire rá van írva az alkoholizmusa.

2018. ápr. 6. 21:56
 14/16 anonim ***** válasza:

NE ÖLJ! hobbyból egy élőlény életét elvenni felesleges és káros.

Istent akar játszani hogy élet és halál ura, az Úr megteremtette a földet, az embereket és rajta az állatokat.

Kinyilatkozta az Úr a törvényeit, amiben ott van hogy ne gyilkolj. Élelemszerzés az nem gyilkosság mert az élelmünk annak is teremtette a Mindenható.

Sportból az Úr teremtményét elpusztítani bűn, nem nekünk kell megítélnünk Semjén Zsoltot de neki is felelnie kell majd egy napon.

2018. ápr. 6. 22:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mintha valaki leszállna a kertedben a helikopterével, aztán lemészárolná a kutyát, meg a malacot. Készítene néhány térdeplős, pózolós fotót. Te pedig dolgozd fel..

Ez nem vadász, ez egy szégyen!

2018. ápr. 7. 02:27
 16/16 nemdogma ***** válasza:
41%

Én speciel, sós puskával lőnék seggbe minden "sport" vadászt. (mi az hogy sport vadász. Anyá@at. Menjél futni bmeg )

Persze nincs benne a bibliában, hogy "sportvadászni" nem ér.

És úgy tudom az sincs benne, hogy "sportvadászóst" nem lehet sóspuskával seggbe lőni.

Milyen már ez a világ. Engem bíróság elé állítanak, elítélnek, ez meg sportol egyet amikor megöl egy állatot.

Ez nem Semjénről szól, mert ő is ember és mint ilyen tévedhet egyes dolgok megítélését illetően.

Ez az ÖSSZES SPORT VADÁSZRÓL szól.

Válasszatok meg engem. Egy tollvonással megszüntetem, a sportvadászatot. :)

2018. ápr. 7. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!