Hány százalékos eredmény/hány területi mandátum kell ahhoz, hogy a Fidesz ne tudjon abszolút többséget szerezni?
"Így van, én kétharmados többségről beszéltem."
A 3. hozzászólásban kevered az egyszerű többséget az abszolút többséggel, az abszolút többséget pedig a 2/3-al.
Nem igaz az, hogy nincs szó a kormányváltók részéről, hogy mit tennének.
Mindannyian elfogadták az oktatási minimum programot, de nyilván sokkal több dologban is van egyetértés a témában,
a van Karácsony megalapította az árnyékkormányt, és nem csak baloldaliak vannak benne, ez egy szakértői kör.
Egyetértés van a 3 kulcsos adó bevezetésében is, a korrupcióellenes ügyészség bevezetésében is,
az egészségügy rendbetételében is vannak konkrét elképzelések, és még sorolhatnám.
Nyilván eltörölnék a napenergia adót, és újra lehetővé tennék, sőt támogatnák a szélerőműveket.
A jelenlegi fenntarthatatlan és igazságtalan, valamint hazug "rezsicsökkentés" helyett sokkal hatékonyabb rezsicsökkentést vezetnének be azáltal, hogy a fűtéskorszerűsítést, és hőszigetelést, stb. támogatnák (EU-s támogatás van rá bőven, de a légszennyezettségi kvótából is jönne egy halom pénz)
Biztos vagyok abban, hogy a környezetvédelmi fejlesztésekre ismét nagy hangsúly kerülne.
Átláthatóvá tennék a gazdaságot.
Arra is látok esélyt, hogy az ügynökaktákat végre nyilvánossá tegyék. A Jobbik, LMP, Párbeszéd mindenesetre nagyon szeretné, DK, MSZP, Fidesz nem tudom, mennyire, de el tudom képzelni, hogy kikényszerítik belőlük.
És ez még csak néhány dolog a sok közül, amiben nagy valószínűséggel áttörés várható a jelenlegi kormánnyal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!