Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány százalékos eredmény/hány...

Hány százalékos eredmény/hány területi mandátum kell ahhoz, hogy a Fidesz ne tudjon abszolút többséget szerezni?

Figyelt kérdés
Ha így lesz, mi fog történni?

2018. ápr. 6. 02:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*legtöbb mandátumot, nem szavazatot
2018. ápr. 6. 05:36
 12/14 anonim ***** válasza:

"Így van, én kétharmados többségről beszéltem."

A 3. hozzászólásban kevered az egyszerű többséget az abszolút többséggel, az abszolút többséget pedig a 2/3-al.

2018. ápr. 6. 05:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Ja most látom, az első hozzászólásomban elírtam. Én arról beszéltem, hogy ezek az emberek képtelenek felfogni a választási törvény mechanizmusát, és elkezdenek brainstormingolni, hogy hogyan fog kisebbségi kormányzást alakítani, miközben a Fidesz abszolút többsége biztos, akkor is, ha csak 20% szavazna rájuk.
2018. ápr. 6. 05:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem igaz az, hogy nincs szó a kormányváltók részéről, hogy mit tennének.

Mindannyian elfogadták az oktatási minimum programot, de nyilván sokkal több dologban is van egyetértés a témában,

a van Karácsony megalapította az árnyékkormányt, és nem csak baloldaliak vannak benne, ez egy szakértői kör.

Egyetértés van a 3 kulcsos adó bevezetésében is, a korrupcióellenes ügyészség bevezetésében is,

az egészségügy rendbetételében is vannak konkrét elképzelések, és még sorolhatnám.

Nyilván eltörölnék a napenergia adót, és újra lehetővé tennék, sőt támogatnák a szélerőműveket.

A jelenlegi fenntarthatatlan és igazságtalan, valamint hazug "rezsicsökkentés" helyett sokkal hatékonyabb rezsicsökkentést vezetnének be azáltal, hogy a fűtéskorszerűsítést, és hőszigetelést, stb. támogatnák (EU-s támogatás van rá bőven, de a légszennyezettségi kvótából is jönne egy halom pénz)

Biztos vagyok abban, hogy a környezetvédelmi fejlesztésekre ismét nagy hangsúly kerülne.

Átláthatóvá tennék a gazdaságot.

Arra is látok esélyt, hogy az ügynökaktákat végre nyilvánossá tegyék. A Jobbik, LMP, Párbeszéd mindenesetre nagyon szeretné, DK, MSZP, Fidesz nem tudom, mennyire, de el tudom képzelni, hogy kikényszerítik belőlük.

És ez még csak néhány dolog a sok közül, amiben nagy valószínűséggel áttörés várható a jelenlegi kormánnyal szemben.

2018. ápr. 7. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!