Szolnok választókörzetében kikre lehet szavazni egyéniben?
dr. Csikós Attila (Jobbik)
A többi nem érdekes
Még azt is mondja a tévé, hogy a DK-sok is szavazzanak a Jobbikra.
Hogy miért is? Hogy aztán marakodhassanak tovább, akárkit választottak meg "taktikai" alapon, ELVTELENÜL.
Szerintem, mondjuk ki az igazságot, a taktikai szavazás nem más, mint az ELVTELEN SZAVAZÁS.
Aki taktikai-szavaz, az áruló mind a két oldalról. Onnan is, akire nem szavaz, pedig az elvei szerint arra kéne szavaznia, és oda is, ahova azért szavaz, mert az nyerhet, pedig az elveinek nem felel meg, vagy éppen pont ellene van.
Mondjuk ki egyenesen, hogy a taktikai szavazás lelkiismeretlen is, erkölcstelen is, és mindenképpen helytelen.
Ne hízelegjen magának senki, hogy a taktikai szavazással "jót" tesz. Csak becsapja magát.
Én szóltam.
4: Nem.
Mondjuk ki: a taktikai szavazás az egyetlen módja, hogy a Fidesz által saját magára szabott, aránytalan, torz választási rendszerben legyőzhető legyen a Fidesz.
Ennyi, ennél többet nem kell ebbe belemagyarázni.
6.
Érdekes beismerés.
Hogy a Fidesz csak erkölcstelen úton győzhető le. Vagy mondjuk úgy, "erkölcs nélküli" úton; ha érti valaki, hogy mit mondok ezzel.
Ne hagyjuk magunkat erkölcstelenné tenni. Álljunk ki az elveink mellett. Nem másért, csak a saját önző lelkiismeretünk miatt.
7: Ebben semmi erkölcstelen nincs. Bármilyen hitetlen egy fideszesnek, nem csak hívőként lehet gondolkodni, ha politikáról van szó.
Lehet teljesen józanul, észérvek mentén is.
Győztes kompenzáció.
Ezt a Fidesz hozta be (ezzel +6 mandátumot szerzett 2014-ben), továbbá egyfordulóssá tette a választást.
Ezek miatt kell taktikusan szavazni. Hogyha a választási rendszert nem írtak volna át, akkor se a nagy összefogásról, se a taktikai szavazásról nem lenne szó.
Szolnokon a legesélyesebb ellenzéki jelölt: Dr. Csikós Attila
A fideszes jelölt:
Dr. Kállai Mária
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!