Nincs elegetek abból, hogy a németeknél minden olcsóbb, holott zsírosra keresik magukat?
Itt van pl. egy autó 30 ezer km alatt a németeknél, és nálunk. Nálunk jó darabig kell spórolni, már aki tud félretenni, a németeknél meg majdnem a segélyből kijön 1.
Ennek is a zorbán az oka?
" A cigi nem olcsóbb."
No igen a két legfontosabb, a cigi, meg a pia...
2#
Neked ha az ember kitartja a tenyerét, mindig magadtól szaladsz bele a pofonba? :DDDD
Ne haragudj de nagyon hülye vagy.
De ahogy látom, eddig 1 ember jutott el odáig, hogy megnézi a 2 linket. :D
Kezdem érteni a magyar politikát. Mindig kell adniuk az embereknek egy gumicsontot amin marakodhatnak, meg hőböröghetnek, mindegy hogy ez egy valós probléma, vagy csak irónia. Aztán amíg az emberek a gumicsontot rágják, addig lehet velük csinálni amit akarnak...
750 g nutella Németországban 2,5 euro.
Magyarországon 1990 Ft
15#
3,79 a 750-os nutella. Még így is sokkal olcsóbb. Szeintem kevered a 400g-ossal.
Vagy el tudom képzelni, hogy jó aldis módra parasztcslogatónak kitettek 2 db-ot ennyiért, aztán sajnálják, elfogyott. Sokszor tapasztaltam hasonlót.
"750 g nutella Németországban 2,5 euro"
Hol? Mert azt megnézném én is...
Ez igaz, de azért münchen nem németország. Igen, a nagy metropoliszokban ez van, de egy normál nagyváros mellett, ahol munka is akad bőven, tudtam én is olyan hitellel házat venni, ami sokkal korrektebb hitel mint amit a magyarokra sóztak. Az összeg meg budapest elővárosinak felel meg. (pl. ingyenesen törleszthetek bizonyos összegig évente pluszban, amit otthon nem igen akartak. 10 év után meg a hitelfelvevőnek joga van felmondani a szerződést, ha talál jobb feltételekkel, vagy ha van pénze kicsengetni. Magyarországon autóhitelt akartam az élettársammal így kicsengetni, 5 év után majdnem az újautó árát kérte volna a bank.)
Szóval ez még nem lenne rossz, viszont onnantól, ha van vagyonod, mindjárt mindenki csak a markát tartja. A város mindig csak azon ügyeskedik, hogy milyen körmönfont módszerekkel emelje az ingatlanadót, szemétdíjat, tv adót stb.)
Most egy átlag kis ház, ki telekkel 400 euróba fáj nálunk évente. Ez csak az adó meg az utcatakarítás.
Pl. egy kedves húzás, hogy eddig a takarításra az utcafrontot vették alapul, ami jogos. Mostantól a területből gyököt vonnak, így kocka telkeknek mindegy, de szinte minden telek hosszabb mint szélesebb. (bújtatott emelés azzal a címszóval hogy ez így igazságos)
De a linkeket te sem nyitottad meg. :)
"Kérdezz mielőtt szövegelsz!"
Olvass mielőtt okoskodsz.. Ha megnyitottad volna a 2 linket, vagy megnézted volna a kommenteket, nem futsz bele magadtól a pofonba, mint 2-eske.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!