Miért nem szűnnek meg a apró, marginalizálódott pártok, amelyeknek egyértelmű, hogy semmi esélye?
Nem konkrét pártra célzok és nem politikai pártállásom miatt kérdezem.
Az SZDSZ és az MDF igaz még csak idén áprilisban esett ki, de nyilvánvaló, hogy nem rúgnak többet labdába, de igaz, még nemrég estek ki.
Viszont például a MIÉP-nek már semmi esélye. Ez a harmadik ciklus amiben nincsenek ott, mióta kiestek. Idén már alig szavaztak rájuk, bőven 1% alatt vannak, állami támogatás sem jár többet.
Az FKGP már vagy háromfelé szakadt, nagyon régóta 0,0...-t érnek csak el.
A Munkáspárt soha nem volt tényező 1990 óta, egyszer voltak 4% fölött, de az elmúlt két választáson már bőven 0-val kezdődött a %-os támogatottságuk.
Meg aztán vannak még ilyenek, hogy Magyarországi Munkáspárt 2006, Centrumpárt, MCF, stb...
Szerintem nevetségesek. Ha bárkinek elmondják, hogy "megyek a MIÉP, Munkáspárt, Centrumpárt, stb... gyűlésére" vagy, hogy a tagjuk, szimpatizánsuk, szerintem kiröhögik őket.
Persze, hogy meg kell adni a kis pártoknak is az esélyt, de amelyik kétszer-háromszor is leszerepelt, az már...
Nyilván nem arra gondolok, hogy bírósági úton kell őket feloszlatni, hanem önmagukat kellene.
Vélemények?
Hogy miért nem szűnnek meg azt nem tudom, de a MIÉPnek nem kellene megszűnnie. MDF-re, SZDSZ-re nincs szükség, lejáratták magukat ahogyan illik, de a MIÉP egy igaz jó párt volt, ami történt, tehát amiért nem hallod, az nem kifejezetten a MIÉP hibája.
Idén is volt például egy MIÉP rendezvény. Hallottál róla? Közzétette bárki vagy bármi? Nem. Ennek ellenére elég sokan ott voltak. Szóval ez nem csak a MIÉP hibája.
Viszont az SZDSZ-nek MDF-nek már semmi keresnivalója, de ha feloszlanak és új néven újjáalakulnak, majd hirdetik, hogy jajj ők nem azok és így újra bejátsszák magukat az szerintem rosszabb, mint ha így kívülről okoskodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!