Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vona Gabor miert mondja, h...

Vona Gabor miert mondja, h 70%os reszvetelibarannyal lesz kormanyvaltas ezert "mindenki menjen el szavazni"?

Figyelt kérdés
Pedig en a matek ezen reszet mindig szerettem, de nem tudom mlst h van a valasztas, mert igazabol tobb ellenzekitol ezt hallom. Tegyuk fel elmegy 55%, fidesz 35%, jobbik 25, baloldal 20%, lmp+momentum 10% kicsik 5%. Na most ha ugyanilyen aranyban szavaz a tovabbi pl 2 millio ember, akkor hiaba lesz 75%+os a reszvetel nem ugyanaz lesz? :D arrol nem beszelve mivan, ha tobben huzzak be az ikszet a fideszre, akiket igy buzditanak, h ez milyen fontos, mert migransvalsag, mert az orszag sorsa, de o meg ugy latja, a fidesz kezebe jo helyen van, lopni mindenki lopott, de naluk tobbet fejlodunk. Mondjuk. Akkor nem mindegy? En inkabb azt nem ertem mondjuk h ki az a 3,5 millio ember kb aki tavaly is az oszefogasra meg a fideszre szavazott. Ezt kene inkabb megszuntetni, h az orszag fele ne legyen ilyen idiota. De most komolyan, annyiszor leszerepeltek, aljasabbnal aljasabb arcuk mutatkozik meg. Itt inkabb az a baj, h az orszag nem elegeli meg, es mondja azt h jojjon az lmp, momentum, jobbik, hanem meg mindig a szavazokepesek ugy 43% kb fejbol, rajuk szavaz. Egy normal orszagba sztem ezek utan a fidesz es a gyurcsany part kapna max 250 ezer szavazotot, annyo hulye elfer. Az egyutt es az mszp meg mondjuk 0,5 milliot. A tovabbi 4,3 millio ember meg szavazna a 3 fiatalabb partra, azt ha az lmp odakerul, max ugyanolyan rosszak lesznek, ennel rosszabb nem lehet. De a jobbik ugyanez, regen meg ertrm, h sirtak h naciveszely, mrg majd diktatura, de tisztan latszik, h ok is ugyanolyan part (ez inkabb rossz ertelembe) max ez a profil, ezzel erzik ugy h megtudnak szolitani egy reteget. De ennel jobban a jog, az igazsag nem serulne ed nem viragozna ennel jobban a korrupcio alattuk se, akkor miert nem nezzuk meg. Na mindegy, a lenyeg csak ezt nem ertem h miert ezzel jonnek, h de fontos elmenni, nem latom, h egy ugyanolyan aranyu nagxobb reszvetelu gyozelem moert lenne rosszabb a fidesznek mint a kisebb.
2018. márc. 28. 05:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Arra gondoltam, h vmi olyan csavar lehet benne, h akkora szazaleknal valahogy nem tud ugy ervenyesulni a legnagyobb, nem tudom, igazabol en ezt is most tudtam meg, h 4 eve hogy csinaltak ket harmadot, mert ez lesz meg az elso szavazasom, es nem foglalkozok vele tulsagosan. De akkor ha az a +1,2m ember elmegy, es koztuk is u.a.az aranyban lesz fideszes akkor mind1 (vmennyi amugy biztos lesz a bizonytalanok kozt is akiket most probalnak a partok megszolitani, arra irtam, h esetleg ez a migransozas, meg majd sorosek meg az ensz tonkre teszi az epulo orszagunkat cimu propaganda lehet elnyeri sok bizonytalan bizalmat, mert fel es azt mondja o most igy megvan, es bizonyos szempontbol epulget az orszag (stadionok :D) - de az eselyes h u.a.az arany azert nem lesz). De en ezeknek a dumaknak az ellenzektol nem dolok be, mindig azt mondjak, h szavazz a legerosebb ellenzekre, meg ilyenek... Persze majd matekozni fogok, az egy szavazatommal ami ugy se er onmagaban semmit kb. Ezzel akarnak megvezetni, h ne onallo dontest hozz. Ugyanez ez is h menj el mindenkepp, az orszag jovoje a tet, es ha nem tetszik senki, senkire nem biznam ra? Tehetek arrol, h ennyi ember van aki meg mindig bizik ezekben a politikusokban? Viszont akkor tenyleg csak az van, h azert erdemes elmenni, es nem a fideszre szavazni, mert akkor ha anelkul 100hoz a 35uk van, veled 101hez lesz a 35uk,es akkor az mar csak 34% kb. Csak en igazan nem tartom egyik part mukodeset sem olyannak, sot az egesz poltikat annyira romlottnak tartom, h tiszta lelkiismerettel vki moge oda tudjak allni, max rossz, kevesbe rossz van. Es elvileg ez lenne a lenyeg, sztem, ugy h ervenyesul az akaratom, hogyha olyanra szavazok amit nem is akarok? Azert nem akartam elmenni, mert ezzel akartam uzenni, h ez az egesz rendszer ellen vagyok, annyira, h nem is erdekel, es nemet mondok az egeszre,senkinek nem adom oda a tamogatasom. De gondolkodtam rajta, h a ketfarku kutyapart kb ugyanezt kepviseli, akkor elmegyek es szavazok ra, es en azt ugyanolyan lelkiismerettel teszem,viszont ezzel artok egy picit a nagyoknak is. Amugy ha van valamo normalis part szoljatok en a munkaspartig bezarolag ismerem csak a partokat annyira, h ne lehessen arrol meggyozni h tamogassam oket :D.
2018. márc. 28. 10:09
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a nagy helyzet, hogy a nagy többségnek, az emberek kb 65%-ának elege van abból, amit a Fidesz művel. A gond ott van, hogy az ellenzék szét lett aprózva. Ezt Orbán szándékosan csinálta, amolyan Cézári "oszd meg és uralkodj" mottóra. Az ellenzéki szavazók vannak többen, csak az a gond, hogy nem értenek egyet abban, hogy KIRE szavazzanak, csak abban biztosak, hogy a Fideszre nem.

A Fidesznek megvan a saját fix szavazóbázisa, azok az agymosottak, akik akkor is rájuk szavaznának, ha minden pénzüket az államnak kellene adni és visszahoznák a kommunista szombatot.

Szintén a Fidesz malmára hajtja a vizet az, hogy sokan el sem mennek szavazni, mert "úgysem számít" vagy "nincs normális párt". Nekik érdekük az alacsony részvétrel. Viszont ha mindenki felemelné a hátsóját és elmenne szavazni, akkor könnyedén le lehetne őket váltani, mert már 2014-ben is sok olyan körzet volt, ahol csak egy hajszálnyival nyert a Fidesz.

Jó lenne, ha kötelezővé tennék a választáson a részvételt, mert nem igaz, hogy az emberek majd fele ilyen lusta, hogy 20 percet sem akar rászánni.

További jó lenne a szavazólapon egy "ezek közül egyik sem" opció, ami ha a legtöbb szavazatot kapja, akkor új választást kell kiírni a körzetben, új jelöltekkel.

Vagy jó volna egy "negatív" szavazat, amivel minusz egy szavazatot adhatunk annak, akit biztosan NEM akarunk.

2018. márc. 28. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!