Ha a rendszerváltás után a fidesz kimaradt volna a politikából, akkor már egy nyugatias társadalom lennénk?
A rendszerváltás után egy darabig a 90-es években a fidesznek még kifejezetten nyugatias volt a politikája. 98-2002 között is még egy viszonylag használható, polgári párt volt. Szerintem a 2002-es vereség után döntött úgy Orbán, hogy visszanyúl a Kádári gyökerekhez, mert rájött, hogy ez kell az embereknek,a gondoskodó állam illúziója, amelyben biztonságban érzik magukat a korlátolt kisemberek, akik ahhoz is gyávák, hogy szabadok merjenek lenni. Igazából tökmind1, milyen pártok lettek volna, mindenképp valami ilyesmi sült volna ki belőle, mert a nép nagy része még mindig kádári mentalitást hordoz, a pártok közül pedig sosem az kerül hatalomra, amelynek elvei vannak, hanem az nyer, aki a legtöbb ember igényét kiszolgálja, vagy legalábbis ezt a látszatot kelti.
Itt csak akkor lesz egy valódi, szabadpiaci, fejlődő, nyugatias, szabad társadalom, ha azok lesznek többségben ,akik már XXI. századi fejjel gondolkodnak és a nagyhatáskörű állam által korlátolt álbiztonsági rendszer helyett egy szabad országra vágynak.
Hornék visszavették a hatalmat, csak nem tudták megtartani.
Saját fülemmel hallottam tőle 94-ben, ha rá szavazok lesz foci és sör. Ezt mondta május elsején a Városligetben.
Rá szavaztam, s nem lett sem foci, sem sör.
Orbán egyiket sem ígérte, de legalább van foci.
Ja, várjunk csak! Nem, nincs foci.
Ha Orbán szembe menne 86-89-es önmagával, akkor leköpné saját magát.
A szólásszabadsághoz:
Tabi Lászlónak volt egy írása.
A lényege az volt, hogy valami barátja hívta ki Mexikóba, hogy ott mekkora nagy a szabadság, meg minden.
S T.B. morfondírozik, hogy menjen, vagy nem menjen. Ebből két sor:
- Mexikóban akár a villamoson is szabad szidni a kormányt.
Na de ezért nem kell kimennem. A mexikói kormányt itt is szidhatom a villamoson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!