Az LMP -nek mi a véleménye a kerítésről, a migránsok beengedéséről?
Mondta valaha is, hogy jöhetnek a migránsok vagy hogy nem kell kerítés?
Tudnátok linkelni idézeteket?
A válság előtt erősen regisztrációpárti volt. Nem támogatta a kerítést (és utólag a gyakorlatban is kiderült, hogy nyilvánvaló hülyeség), viszont nagyon szigorú ellenőrzött regisztrációt sürgetett.
Nem értem hogy aki nem a déli határvidéken él és nem tapasztalta - mint mi akik itt élünk- az honnan olyan biztos abban hogy a kerítés nem működik?
A zöld szilvát is leették úgy jöttek át a határon annyian voltak. Én adtam nekik egyszer kenyeret hazafelé a közértből amikor ezt láttam.
A kérdésedre válaszolva szerintem nem bontanák le, viszont nem is foglalkoznának vele. Meghagynák a migriknek a bontás örömét.
Én is a déli határ közelében lakom, ez a szakasz mindig is erősen védett terület volt, hiszen Szerbia soha nem volt se a schengeni övezet, se az EU tagja. Csak a kormány a migránsok feltartóztatása helyett inkább úgy döntött, hogy a kerítés megépítéséig együttműködik az embercsempészekkel (vagy már elfelejtettük, hogy hány százezer migráns kapott ingyen vonatjegyet Szegedtől Bécsig?). Amikor Törökország a megegyezés után lezárta a határait, addigra elkészült a mi szakaszunk is. Utána a Szerbiában ragadt maradék néhány ezer migráns kikerülte a határt Horvátország felől, és onnan meg szintén Bécsig kocsikáztattuk őket, csak akkor már buszokkal.
Tehát hogy eldöntsük, hogy volt-e értelme a kerítésnek, vonjunk mérleget:
1) Mennyibe került a kerítés?
-270 milliárdba. Ez a teljes egészségügyünk egy éves költségvetése.
2) Hány migránst tartóztatott fel a határ?
-> egyet. Kapott 7 év börtönt, mert megdobálta a rendőröket.
3) Volt más mellékhatása a kerítésnek?
-> a maradék néhány tízezer jóllakott nem a dél-alföldet szemetelte össze, hanem Horvátországot.
-> A kerítés miatt veszélyeztetett státuszt kapott a földikutya állomány.
Sok értelme volt.
Ráadásul az EU rengeteg pénzt ad most a háború határán lévő országoknak azért, hogy feltartóztassák őket.
Lehet itt hitegetni a fidesznyikokat h így meg úgy megvédte a király európát, de azért nézzük már meg mekkora része ez európának(mármint a kerítés [link] Arról nem is beszélve h annyit ér mint halottnak a csók. Egy egyszerű politikai játszma ez amit nehéz az ellenzéknek kivédenie.
Én is fideszes szavazó vagyok, de az teljesen nyilvánvaló, hogy a kerítés csak kampányfogás és kivételesen degeneráltnak kell lenni hozzá, hogy bárki elhiggye, hogy ez bármit is megakadályozott volna. Mivel már az ellenzék is beadta a derekát és mindegyik támogatja a kerítést, így túl sok hitem nincs a magyar politikában.
Nem is a mérete a lényeg, hanem a helye. Szerbiába nem tudnak eljutni úgy, hogy ne érintenének EU tagállamot. Onnantól meg kötelesek vagyunk elbírálni a kérelmét.
Meg az is röhejes szabályozás a határrendészet részéről, hogy akit nyakon csípnek, azt illedelmesen visszakísérik a határ túloldalára, de még csak nem is regisztrálják. Kész vicc az egész, és ezért tapsol az egész ország.
Tudtok bármiféle nyilatkozatot, ami mostanában történt? Amit az első válaszoló linkelt az jó, csak kicsit régi 2015-ös.
Valami frissebb állásfoglalás nem létezik?
Igazából elég egyöntetűen fogalmaz az egész ellenzék ezzel kapcsolatban. Gyakorlatilag annyival össze lehet foglalni a véleményüket, hogy: "már mindegy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!