Ez a nyomorult 12 ezres téli rezsicsökkentés végülis a fűtés módját veszi figyelembe?
Mi panelban távfűtünk, de a gázból vonják le.
Mivel tartozásunk sincs így kapunk 1200ft támogatást.
Okos ez a fidesz, reklámozza hogy kapunk 12e támogatást aztán mégsem és a mi hibánk
> Csak azt nem értem ami a kérdés, mivelhogy logikátlannak és értelmetlennek tűnik de a fidesznél ezen nem lepődöm meg.
> "Jó eséllyel, mivel a távhő mellett igazán nincs értelme a gázzal fűtésnek, így ott nyilván azt fogják figyelembe venni."
Leírtam, hogy a gázosoktól jött ennek ellenére a papír, pont ezért nem értem (értelemszerűen nem a gázzal fűt aki azzal csak főz).
Ez egy olyan intézkedés, amivel utólag próbáltak valamiféle "jóváírást" vagy hasonlót csinálni.
Emiatt nehezen érthető és kicsit felemás is lett.
A lényege az, hogy van annyi pénz az államkasszában, hogy a már nem várt hideg miatti többlet költségben segítsenek (hiszen a tél végén volt és sokan már nem tettek rá félre pénzt, mondván már nem lesz magas a számla).
Mindegy, hogy a gázzal fűtesz vagy azt csak főzésre használod, akkor is kapsz 12 000-t ugyanúgy, mint mások. A számládra ennyivel kevesebbet kell fizetned a későbbiekben. Az összes számlafizetésedben mindegy, hogy vízre, gázra vagy másra fizetsz kevesebbet - neked lesz kevesebb fizetnivalód és ez a 12 000 a tied marad, mert nem kell befizetned később.
A különbség csak annyi, hogy neked 3 hónapban fogják levonni, másnak meg 1 vagy 2 hónapban, a pénz akkor is a tied.
Hogy miért a távhőt vagy a gázt veszik alapul, azt nem tudom. Kérdezz utána, lehet, hogy mindkettőben benne lesz, csak még nem kaptál róla papírt, mert ha több fogyasztó van együtt elszámolva a távhőnél (ettől neked még egyedi számlát küldenek, csak a háznál közös a rendszer) akkor az csúszással érvényesül.
Gondolj rá úgy, mintha egy perselybe tették volna ezt a pénzt ajándékként. Akkor is megkaptad és akkor is a tied, ha azt egyszerre veszed ki belőle, meg akkor is ha 3-4 hónap alatt.
Takács Zs5: Kösz az értelmes választ.
Értem én, csak jó lett volna nekem is most realizálni mivel a télen egy élethelyzet-változás miatt megszívtam az anyagiakat de durván, ezért egyáltalán nem mindegy hogy most egyben segít be vagy 3 havonta és azt is részletekben évvégéig. Na mindegy igazából kár volt felkúrnom magam, többet ártok vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!