A Fidesznek legalább az köszönhetjük, hogy kiirtotta a PC-t a közbeszédből?
Jó pár éve, még amikor az MSZP-t leváltotta a Fidesz, akkor elég PC volt még a közbeszéd.
Sokan nem merték elmondani a véleményüket vagy csak körülírták, de utóbbi sem volt annyira jellemző.
Én akkoriban jártam gimnáziumba, vannak órák, főleg a történelem, ahol akarva akaratlanul előjön a politika.Na, én két alkalommal is az igazgatóiban kötöttem ki.
Nagyon baloldali is volt a tanár és túlreagálta.Sohasem voltam semmiféle szubkultúra tagja és nem olyan véleményt mondtam,hogy "irtsuk ki", csupán nagyon nem volt PC a véleményem.
Azóta ez változott.
Teljesen elfogadott,hogyha valaki nem bevándorlóbarát.
Ellenben, Nyugat-Európában még mindig nagyon erős a PC, ott nem elfogadott,ha valaki nem bevándorlóbarát.
"OMG...te hol élsz? :D Angliáról, Németország, Írországról beszélünk... voltál már valaha ezekben az országban? mert ahogy olvaslak nem igazán... előbb menj ki élj kint egy kicsit, aztán alkoss véleményt, ne a faludban a kanapéból magyarázd meg, milyen a társadalmi felfogás a felsorolt országokban... "
A felsorolt országokban simán kirúgnak az állásodból,ha nem vagy bevándorlóbarát.
Németországban azoknak a rendőröknek sem adták át a kitüntetést, akik ártalmatlanították valamelyik terroristát, csak azért, mert "bevándorlóellenes nézeteik vannak" és a kitüntetés átadása legitimmé tenné azokat a nézeteket.
Ezekben az országokban pedig liberális,bevándorlóbarát a társadalmi felfogás,ha nem az lenne, nem lenne ott annyi afrikai meg arab.
Ahogy írtad: nem tudod mi a liberális és baloldali közötti különbség.
Nekem az az érzésem, hogy nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy nem tudtad értelmes érvekkel alátámasztani, ez pedig egy történelem órán nem túl jó.
De ne aggódj, ezzel rengeteg magyar így van (pártállástól függetlenül).
Amit javaslok:
-Nézz utána a témába vágó alapfogalmaknak (liberális, kommunista, nacionalista, jobb oldali, bal oldali stb stb.)
-Beszélgess a témában minél több emberrel, hogy láthass különböző nézőpontokat. Lehetőleg különböző háttérrel rendelkezőkkel, lehetőleg külföldiekkel is. Ezután alakítsd ki a vêleményedet és támaszd alá érvekkel.
Fidesz: A cigányság "rejtett erőforrás".
Nekem ez eléggé PC beütése van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!