Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mindenki jobban járna, ha...

Mindenki jobban járna, ha saját magának gyűjtené a nyugdíjat és az állam nem szólna ebbe bele?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal igazságosabb lenne ha az állam nem vonná le a tetemes nyugdíjjárulékot a fizetésünkből, hanem megkapnánk kézhez és mindenki azt csinál vele, amit akar. Ha akarja elkölti, ha akarja ugyanúgy nem veszi kézhez, hanem befekteti magának, hogy aztán idős korában visszakapja a SAJÁTJÁT. Szerintem sokkal korrektebb lenne. Elelve abba gondoljunk bele, hogy várható élettartamba mondjuk olyan 70 év az átlag. Na mármost egy csomó ember ledolgozza az életét, folyamatosan levonják tőle a nyugdíjjárulékot, aztán 50-60 évesen meghal és azt a sok pénzt amit levontak tőle szépen benyeli az állam.

2018. márc. 17. 08:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd akkor, ha Magyarországon 3 megkeresett és elköltött forintból 2 nem kerül vissza az államhoz.
2018. márc. 17. 08:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, mert nem tudsz félre tenni annyit én spec fizetéstől fizetésig élek ha kimaradna egy havi fizu gáz lenne, viszont a munkanélküli segélynél úgy kéne mivel max 3 hónapra kapsz utána meg semmit, ha eléri a 3 havi levont összeget akkor nincs több levonás...
2018. márc. 17. 09:10
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
volt már rá próba. magánnyugdíjpénztár volt a neve. aztán jött a fidesz és lenyúlta az összes pénzt, amit magánemberek a saját fizetésükből tettek félre
2018. márc. 17. 09:15
 4/10 Koplárovics Béci ***** válasza:

Mindenki biztosan nem. Sőt... Tegyük fel, hogy az állam a kezedbe adja az a 10%-ot, amit most a nyugdíjkasszába fizetsz be, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Az emberek nagyon nagy része szarna a nyugdíjra (ő úgysem fog addig élni és társai), és elkölti. Természetesen mégiscsak el fog élni 65-70 éves korán túl is, és valahol 50-55 évesen fog elkezdeni gondolkodni (ha egyáltalán...), hogy "húbammegmégiscsakkellettvolnavalami".

És akkor arról még nem volt szó, hogy amíg erre az öngondoskodásra átállna a rendszer, addig miből fizetné az állam a nyugdíjakat, ha már most is pótolni kell a nyugdíjba? (Nem, a stadionok elfelejtése bőven kevés, még a korrupcióval együtt is.)

Neked van nyugdíjcélú megtakarításod?

2018. márc. 17. 09:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Kérdéses, hogy aki már benne van ebbe a rendszerben, az hogy álljon át, meg a jelenlegi nyugdíjasokat hogy tartsuk el...Nyilván nem lehet egyik napról a másikra átállni, de fokozatosan sikerülhet. Ha pl. most egy fiatal már szabadon eldöntheti, hogy ő hogy akar ezzel az összeggel gazdálkodni. A magánynyugdíjpénztárral az a probléma, hogy azt felszámolta az állam, ezt nem működött, de ettől még aki akarja, befektetheti a pénzét, max nem úgy fogják hívni, hogy magánnyugdíjpénztár és nem fenyeget az a veszély, hogy az állam önkényesen felszámolja.

Én 20-on évesen eleve nem számítok rá, hogy majd 40 év múlva is lesz nyugdíj, nem is várom el az államtól, hogy adjon nekem. Vannak megtakarításaim, befektetéseim, már most úgy gondolkodom, hogy legyen később is. Nem várok az államtól semmit, se segélyt, se semmit, magamat fenntartom amiből tudom és kész, ha mások is normálisan ,tudatosan gondokodnának, akkor készhez kaphatnánk, amit az állam önkényesen levon.

Szerintem aki felelőtlenül elkölti és aztán emiatt 70 évesen éhen hal, annak úgy is kell, nem tudom sajnálni az ilyen szánalmas prolikat, már elnézést.

2018. márc. 17. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Orbán azzal a címszóval vette el a magánnyugdíj vagyont, hogy az állam garantálja a nyugdíjasok megélhetését mindenkor és az kell másra. Tehát egy bankba betett pénz, vagy más államilag garantált dolog is bizonytalan mint a kutya vacsorája. Arany elásva ládikában, talán...
2018. márc. 17. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért elég szomorú, hogy úgy gondolkodsz, h meg is érdemli, aki 70 évesen éhen halna.

Neked bejött az élet, h már van befektetésed meg stb. Viszont bármi közbeszólhat, leég a ház, karambol, lebénulsz. Az a megtakarítás se tartana örökké, illetve sok ember nem is tudná félrerakni. Van olyan 40 éves ismerősöm, aki havi 20 ezret költ csak gyógyszerre, mert elég beteg, de még se megy a Dunának, mert nem elég h nem tud annyit dolgozni, de még abból is elég sok elmegy, csak azért mert nem egészséges.

2018. márc. 17. 10:40
 8/10 A kérdező kommentje:

Látom, nem sikerült megérteni.

Csak azokra mondtam, hogy megérdemlik, akik tudatosan fittyet hánynak az egészre és nem tesznek félre semmit, hanem elszórják...

2018. márc. 17. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
36%
Nem, az ingyenélők nem, mert akkor annyit kapnának, amennyit befizetnek. De ilyen veszély nincs, a kúrmány nem mondana le olyan pénzek kezeléséről amiből csipegethet.
2018. márc. 17. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:

"A magánynyugdíjpénztárral az a probléma, hogy azt felszámolta az állam, ezt nem működött"

működött volna, ha nem számolja fel. konkrétan ellopták az ott befektetett pénzt. a mai napig nem fogom fel, hogy ebből hogy nem lett forradalom. én akkor még nem foglalkoztam politikával, 14-15 éves voltam, nem nagyon értettem, mi történik, de a szüleimnek is volt pénzük ott

2018. márc. 17. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!