Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egyetértek abban a Jobbikka...

Ha egyetértek abban a Jobbikkal, hogy iskolai végzettséghez kötnék a választójogot, de ezen kívül semmiben, akkor érdemes rájuk szavaznom?

Figyelt kérdés

Ez egy nagyon pozitív javaslat a Jobbiktól, hogy bizonyos fokú végzettséghez kötnék, azt, hogy ki szavazhat és ki nem. Eleve nagyon sok ostoba szavazó van, valamilyen cenzusra szükség volna.

Viszont ezen kívül semmilyen más előremutató programpontja nincs a pártnak, csak eladósítanák az országot.

2018. márc. 10. 14:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Azt, hogy te egyáltalán bárkire szavazhatsz, kérdező, a demokráciának köszönheted. Annak ellenére választhatsz, hogy véleményem szerint rendkívül ostoba vagy, mégsem jutna eszembe, hogy megvonjam tőled a döntés jogát.
2018. márc. 10. 14:38
 12/20 anonim ***** válasza:
33%
nem megyek szavazni mert nem érdekel, nem pocsékolom az időt ilyen butaságokra!
2018. márc. 10. 14:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem a magyarságból akarják kirekeszteni őket, csak a szavazati jogból. Amiben teljesen igazuk van. Egyszerűen az alsó rétegek nagy részének fogalma sincs arról, hogy egyáltalán miről szavaz. Most komolyan a nógrádi zsákfaluban a 8 általános Mari néni szavazzon a paksi atomerőműről?? Egész egyszerűen van a népnek egy olyan része(és valóban nincsenek kevesen), akik jobb ha nem szavaznak, mert nem értik az egészet. És ennek a lecsúszott hozzánemértő rétegnek a kezében van az ország sorsa, mert a pártok ezeknek a szavazatára építenek. Az értelmiséget már meg se próbálják megszólítani. Ezért üdvözöltem a Jobbiknak ezt a kezdeményezését.
2018. márc. 10. 14:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Én szívesen lemondok a szavazati jogomról és átadom a döntést egy nálam intelligensebb elit rétegnek. Ha cserébe a lecsúszott gondolkodásképtelen emberektől is megvonják a szavazati jogot.
2018. márc. 10. 14:44
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
te vagy a lecsúszott réteg
2018. márc. 10. 14:46
 16/20 anonim ***** válasza:
46%

Nincs diplomám, csak szakmunkás végzettségem. Mégsem tartom magam ostobának, butának. Amióta elvégeztem a szakmai iskolát dolgozom. Saját kis üzletem van. Adózom. Ha bevezetnék, hogy csak iskolai végzettséghez kötött a szavazás, és tegyük fel az elvárás az érettségi, akkor én el is estem attól a lehetőségtől, hogy magyar emberként dönthessek a sorsomról. Onnantól kezdve szerintem jogosan mondhatnám, hogy ha nincs szavazati jogom, akkor nem adózom, nem fizetem a TB-t. Magánorvoshoz járok, és járhatok továbbra is.

Szóval szavazni mindenkinek joga van iskolai végzettség ide vagy oda.

Ha már a szavazásról akarnak változtatni, tegyék kötelezővé. Sok embert ismerek akik teli tüdőből szidják az aktuális politikai helyzetet, de soha nem mennek el szavazni. Az aki nem szavazz, az később ne verje az asztalt.

2018. márc. 10. 14:50
 17/20 anonim ***** válasza:
94%
Azért azt a tényt ne vonjuk kétségbe, hogy az aljanép (bocsánat, de mást nem tudok mondani) kemény 1 fej káposztáért cserébe eladja a szavazatát. :D
2018. márc. 10. 14:51
 18/20 anonim ***** válasza:
25%

azzal semmit sem lehet elérni. Az ész nem iskolai végzettséghez kötött

Ha már korlátozáson gondolkodol akkor inkább munkaviszonyhoz kellene. Amíg dolgozik valaki/felsőoktatásban vesz részt az szavazhasson.

Hogy miért? Mert így kiküszöbölhető az a probléma hogy a politika a csőcselék irányába mozogjon. így osztogatással nem lehetne szavazatot szerezni és a politikai kampány is az értelmiséghez szólna nem csak egy bizonyos réteghez .

Elég antidemokratikus lépés lenne de szerintem működne

2018. márc. 10. 14:57
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Ezért nem érdemes rájuk szavaznod, mert ez jelenleg ALKOTMÁNYELLENES, tehát kormányon sem tudják megcsinálni.

Annak az esélye kb. zéró, hogy alkotmányozó kétharmaduk legyen.

Tehát kidobott szavazat volna egy megvalósíthatatlan ígéretért rájuk szavazni.

2018. márc. 10. 17:23
 20/20 anonim ***** válasza:
62%
Én egyetértek ezzel - de ne szavazz a Jobbikra.
2018. márc. 10. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!