Ha egyetértek abban a Jobbikkal, hogy iskolai végzettséghez kötnék a választójogot, de ezen kívül semmiben, akkor érdemes rájuk szavaznom?
Ez egy nagyon pozitív javaslat a Jobbiktól, hogy bizonyos fokú végzettséghez kötnék, azt, hogy ki szavazhat és ki nem. Eleve nagyon sok ostoba szavazó van, valamilyen cenzusra szükség volna.
Viszont ezen kívül semmilyen más előremutató programpontja nincs a pártnak, csak eladósítanák az országot.

Nincs diplomám, csak szakmunkás végzettségem. Mégsem tartom magam ostobának, butának. Amióta elvégeztem a szakmai iskolát dolgozom. Saját kis üzletem van. Adózom. Ha bevezetnék, hogy csak iskolai végzettséghez kötött a szavazás, és tegyük fel az elvárás az érettségi, akkor én el is estem attól a lehetőségtől, hogy magyar emberként dönthessek a sorsomról. Onnantól kezdve szerintem jogosan mondhatnám, hogy ha nincs szavazati jogom, akkor nem adózom, nem fizetem a TB-t. Magánorvoshoz járok, és járhatok továbbra is.
Szóval szavazni mindenkinek joga van iskolai végzettség ide vagy oda.
Ha már a szavazásról akarnak változtatni, tegyék kötelezővé. Sok embert ismerek akik teli tüdőből szidják az aktuális politikai helyzetet, de soha nem mennek el szavazni. Az aki nem szavazz, az később ne verje az asztalt.

azzal semmit sem lehet elérni. Az ész nem iskolai végzettséghez kötött
Ha már korlátozáson gondolkodol akkor inkább munkaviszonyhoz kellene. Amíg dolgozik valaki/felsőoktatásban vesz részt az szavazhasson.
Hogy miért? Mert így kiküszöbölhető az a probléma hogy a politika a csőcselék irányába mozogjon. így osztogatással nem lehetne szavazatot szerezni és a politikai kampány is az értelmiséghez szólna nem csak egy bizonyos réteghez .
Elég antidemokratikus lépés lenne de szerintem működne

Ezért nem érdemes rájuk szavaznod, mert ez jelenleg ALKOTMÁNYELLENES, tehát kormányon sem tudják megcsinálni.
Annak az esélye kb. zéró, hogy alkotmányozó kétharmaduk legyen.
Tehát kidobott szavazat volna egy megvalósíthatatlan ígéretért rájuk szavazni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!