A baloldali érzelmű emberek Magyarországon támogatnák a
halálbüntetést?
Figyelt kérdés
Kívülállóként kérdezem, mivel nem élek magyaroszágon, de követem a dolgokat.
Pl. németeknél az utóbbi időben akár szimpatikusak voltak Christian Lindner (itteni liberális párt) nyilatkozatai.
De a magyarországi balos ismerősöktől láttam már meredek megnyilvánulásokat, amikor akasztanák meg villamosszékbe tennék a mostani kormányt.
Ezek szerint támogatnák a halálbüntetés bevezetését, annak ellenére, hogy amikor a fidesz kapcsán szóba került, akkor ellenezték?
2018. márc. 9. 22:46
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem oldalfüggő.
2018. márc. 9. 22:52
2/7 A kérdező kommentje:
Igaz, mondjuk jobboldaliakból is láttam már érdekes egyedeket. Csak most épp a balosok a hangosabbak. De még emlékszem, amikor 2006-ban még a Gyurcsány takarodjot skandálták a lépcsőházban, ahol laktunk. Lehet hogy most ugyanaz az ember OV takarodjozik.
2018. márc. 9. 22:57
3/7 anonim válasza:
Offolok mert inkább vagyok jobbos, de nem bírom befogni sajnos. Támogatnám, de nem a kormány emberein, hanem akik embert ölnek szánt szándékkal, azokon. Persze több évnyi kényszermunka után. Nem ám TV meg internet, neeeeem.
2018. márc. 9. 23:17
4/7 A kérdező kommentje:
4# Ezzel egyetértek, amennyiben minden kétséget kizáróan bizonyítható, nem pedig amerikai típusú "tetszik-nem tetszik a képe" típusú amerikai esküdtszék dönt.
2018. márc. 9. 23:53
5/7 anonim válasza:
Meredek megnyilvánulásokat, bármely oldalhoz tartozó emberektől olvashatsz. Hogy éppen kiktől többet, az attól függ, ki van kormányon. Viszont ezeknek a megnyilvánulásoknak, semmi köze a halálbüntetéshez.
2018. márc. 10. 03:43
6/7 anonim válasza:
Nehéz kérdés de ez valóban nem pártpreferencia kérdése.
Sőt még azt is nehéz megítélni hogy mi a nagyobb büntetés mert ez személyenként eltérő. Van aki annyira nem birja a börtönt hogy a halál megváltás volna számára, és van olyan is akiknek a börtön egyáltalán nem büntetés. Ez utóbbira elég sok bizonyíték van . Gyakori hogy valaki annyira megszokja a börtönt hogy a kinti élethez nem tud alkalmazkodni és elkövet valamit hogy visszakerülhessen stb.
2018. márc. 10. 06:46
7/7 anonim válasza:
Nos, többszörösen visszaeső bűnözőknél meg lehetne fontolni az újbóli bevezetését, ezzel gyakorlatilag kizárható lenne, hogy ártatlant nyírunk ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!