A magyar liberálisok mikor lesznek toleránsok a vallások és a hívő emberek felé?
Ha külföldi pl. angol nyelvű oldalakat böngészek, azokon rendszerint a baloldali és liberális emberek nem gyűlölködnek a vallások ellen, nem hívják a hívőket idiótának, nem skatulyázzák be őket valami karikatúrába, hanem elfogadják őket. Nálunk viszont ezen az oldalon, a 444-en és egyéb helyeken ahol sok balliberális fordul meg, mást se hallok, mint hogy "valláskárosultak", "fanatikusok", "vallásfanok", "mesékben hívők" stb. meg alapból egy támadó, ellenséges magatartást veszek észre a vallásosokkal szemben. A térítéssel szemben is teljesen erőszakosak, és az inkvizícióval meg a keresztes háborúkkal azonosítják?
Én hívő katolikus vagyok, nálam nem ordít egész nap a Mária Rádió meg a Pax TV, nem forog az egész életem a vallás meg az Egyház körül, viszont igyekszem rendszeresen templomba járni, gyónni és áldozni, és rajta van a telómon a Biblia, hogy megfelelő élethelyzetekben mindig tudjak megfelelő bibliai idézeteket mondani, meg pl. a buszon ülve is szoktam olvasni. És igen, téríteni is szoktam, de ezt nem úgy kell érteni, hogy bekopogok minden házba az utcán meg fenyegetek embereket, hogy térjenek meg, hanem ismerőseimnek, barátaimnak, idegeneknek akikkel beszédbe elegyedek részletesen kifejtem, hogy miért vagyok Keresztény, és a keresztény felekezetek közül szerintem miért a Katolicizmus a helyes út. A kereszténység ugyanis egy térítő közösségi vallás, nem valami buddhizmus-szerűség ahol magadnak csöndben elzsolozsmázgatsz és fittyet hánysz a közösségre és más emberekre.
Abban hiszek, amit a tudósok mondanak a világunk történelméről, hogy volt Ősrobbanás meg Evolúció, de úgy gondolom, hogy ezeket Isten csinálta.
Politikailag vannak dolgok amiben egyet értek a liberálisokkal, de a Fideszre szavazok (dacára annak, hogy sok mindenben nem értek vele egyet), mert úgy érzem, ők védenék a legjobban az érdekeimet, hogy szabadon kifejezhessen magam az országban hívő keresztényként, ne pedig szégyenben és félelemben kelljen élnem egy olyan országban, ahol a saját miniszterelnököm a hitemet butaságnak tartja, és random emberek kicsúfolhatnak vagy akár meg is verhetnek az utcán azért mert nem vagyok ateista.
Nektek mi a véleményetek erről? A magyar ballibek miért nem tolerálják általában a vallásokat?
Vicces, amikor az ítélkezős genyók óbégatnak toleranciáért.
A 21-es válasz egy agyrém, pedig én inkább konzervatívnak nevezném magam, mint liberálisnak.
"A magyar liberálisok mikor lesznek toleránsok a vallások és a hívő emberek felé"
Mint látod, a robbantgatós, gázolgatós, terrorizáló muszlimokkal kapcsolatban végtelenül toleránsak. De ha a feleséged lányodat megverik és megerőszakolják, és neked ez nem tetszik, te már intoleráns vagy! Megfogod a feleséged kezét az utcán, már azonnal inzultálsz egy homokost, a 10 éves lányodat nem adod oda egy pedofilnak, már intoleráns vagy! Mert szegény pedofilt nem érti meg senki, mint az iszlám terroristát se. Jelenleg itt tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!