Nem kéne már egy Forint-reform?
Most nézek régi magyar filmeket, amikben a Forint még többet ért, pl. 1 Forintért már kaptál kenyeret és parizert, fillérekért meg zsemlét meg cukrot.
A románok is bevezettek új Lei-t a 90-es évek végén, az olaszok is hasonlóan tettek a Lírával mielőtt bevezették volna náluk az Eurót.
Szerintem az lenne a jó, ha 1 Új Forint 300 Régi Forintot érne, illetve újra bevezetnék a Fillért.
1, 5, 10, 20, 50, és 100 Forintos bankjegyek lennének, a Fillérek pedig érmék lennének, 1, 2, 5, 10, 20, és 50-es értékben.
ennyi erővel a dollárt vezethetnénk be, ott van olyan hogy 1 dolláros bankjegy meg 100 dolláros a legnagyobb.
A nagy értékű valuta bevezetésével pedig nagyon megnőne a lakosság átbszása. Kérdezd meg a szlovák szomszédainkat mennyivel is emelkedtek az árak az Euró bevezetése után úgy hogy a reálbér alig növekedett
Sok gyakorlati haszna nem lenne. Szerintem nem kellene.
Takarj le az érmén/bankjegyen egy nullást, és meg van oldva.
Egyelőre még nem olyan vészes az infláció. Van olyan afrikai pénz, amiből több százezer kell néhány forinthoz. Ott lenne értelme új pénzt bevezetni.
Itt is, amikor a pengő értéktelenedett el, volt értelme új pénzt bevezetni. 1946. augusztus 1-én 400 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (4 × 10^29) pengő ért egy forintot.
Jelenleg nem sok értelme lenne hogy egy kg kenyér 1 forint vagy 300 ( nálunk legalábbis, gondolom van ahol 1,2 forint lenne, meg van ahol 0,8 ) vagy egy euro 300 forint vagy épp egy új forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!