Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az ellenzéki pártok kijelen...

Ha az ellenzéki pártok kijelentik, leváltják a Fideszt, néhol hogy lecsukják a főbb tagjaikat, akkor az ellenzék is hazudik nem?

Figyelt kérdés
A hazugság és a be nem tartott ígéret eléggé összemosódik, ne bogozzuk ezt. Több videóban is hallottam ezt Demeter Mártától (LMP) különféle formában. A lényege, hogy Orbán Viktort és "társait" felelősségre vonják, lecsukják a 2018 as rendszerváltás után. Ha jól emlékszem Vona is kijelentette, hogy leváltják a Fideszt. Ha ez nem történik meg, akkor ez olyan minta Orbán Viktor azt mondaná, hogy Magyarország vele megközelíti Ausztriát 4 év alatt, csak nem jönne össze neki. Ennyi erővel őket is ugyanúgy nevezhetjük hazugnak mint Orbán Viktort nem?

2018. febr. 16. 12:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Igen, kivéve a Jobbikot, amely valóban komolyan gondolja, hogy mindent megtesz a lecsukásukért."

Persze - persze. 2013-ban Vona még azt állította, hogy Simicska az elsők között lesz, akit lecsúszott, oszt most meg Simicska tolja a Jobbik szekerét. Naiv id, ióta vagy

2018. febr. 18. 15:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Jav:akit lecsukat
2018. febr. 18. 15:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt nem nevezném hazugságnak, hanem egy program részének, amit akkor tennének, ha nyernének. Ha nem nyernek, nyilván semmis a dolog.

Ez a ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj. Értem ez alatt, hogy ha van (kormány)programja egy pártnak a választáson, az a baj, ha nincs, akkor az a baj. Ez trollság.

És itt nem szűkíteném le a kört a Jobbikra, LMP-re, az összes jelenlegi ellenzéki párt azonos állásponton van. Természetesen nem az a program, hogy Orbánt lecsukják, hanem a törvényes elszámoltatása, aminek valószínűsíthető következménye a nyilvánvaló tények ismeretében a szabadságvesztés lenne. Ehhez azonban nyilván 2/3 kellene, egyrészt, mert a legfőbb ügyészt is le kell váltani, mentelmi jogot is fel kell függeszteni, bár lehet, hogy ehhez elég az egyszerű többség is.

Én azonban nagyon szeretném, ha a Párbeszéd programja teljesülne, ami nem szűkül le a Fideszesek elszámoltatására, ahogy azt anno a Fidesz tette az MSZP-vel, hanem egy romániaihoz hasonló független korrupcióellenes ügyészséget hoznának létre, ami párttól és kormánytól függetlenül mindenkit egyforma súllyal vizsgál. Nem vagyok naiv, elképzelhetőnek tartom, hogy az MSZP ebbe nem szívesen menne bele, de abban is biztos vagyok, hogy mivel önmagukban gyengék lennének, a jelenlegi ellenzék "belekényszeríthetné" őket ennek megszavazására.

2018. febr. 18. 22:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem sok értelme van a kampánynak,a fidesz otthonülve porrá alázza az összes pártot egybecsomagolva..
2018. febr. 23. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!