Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok szeretnek h Erdelyt...

A magyarok szeretnek h Erdelyt Magyarorszaghoz kapcsoljak?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 19:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 17 éves székely magyar leány vagyok. Sokan mondják, hogy még fiatal vagyok e kérdés megítéléséhez, de azért megpróbálok válaszolni.

Én szeretném, ha Erdély újra magyar föld lenne. Az őseim székely magyarok és nem székely románok voltak, így én is szeretnék a magyar Erdélyben élni. Erdély soha nem lesz román.

Nagyapám mondja mindig, hogy "Meglátod leányom Erdély egyszer újra magyar föld lesz. Ebben bízzál amíg itt e földön él még olyan ember, aki székely magyarnak vallja magát." Még sok székely magyar él, tehát bízzunk benne és harcoljunk érte.

2010. jún. 16. 15:03
 22/32 anonim ***** válasza:
68%
Igen, szeretném, és elcserélném őket a sok itteni hazaárulóval
2010. jún. 16. 18:57
 23/32 anonim ***** válasza:
Igen, és akkor újra Európa második leggazdagabb országa lennénk.
2010. jún. 16. 20:25
 24/32 anonim válasza:

15:01

Szerintem Magyarországot ne hasonlítsd Németországhoz,már azért se mert a németeknél nem volt olyan hogy ezeréves határ meg stb.,valamint nekik elég nagy a területük így is és ráadásul az ő orruk alá nem dörgölik folyamatosan a szomszéd népek,hogy ez meg ez a terület mindig az övéké volt.

2010. jún. 16. 22:23
 25/32 anonim válasza:

Kérdezőtől kérdezném,szted milyen nagy kellene legyen Erdély ahhoz ,hogy különálló lehessen????valami szabályzat előírja,hogy mekkora lehet? Amúgy meg nézz utánna,hogy Erdély mekkora Magyarországhoz képest!Erdély magyarjai sok mindent megértek,túléltek a román hatalom alatt.Miből gondolja bárki is,hogy nem tudna megállni a saját lábán?Én biztos vagyok abban,hogy Erdély jobban ismeri és feltudja használni saját értékei,mint mondjuk Románia!Románia miért ragaszkodik Erdélyért?mert nem hülye:D!Tudja mije van Erdélynek!pedig neki is van,de nem tudja mit kezdjen magával:D.

Szóval,sztem Erdély igenis lehetne Autonóm!meg van neki mindene,ami kell.

2010. jún. 17. 08:27
 26/32 anonim válasza:

Viccesek vagytok:D:D:D!!!!!!!!!!!!

kultúrátlan oláh nép? nem tudtad,hogy ki mennyire hülye,nem a hova-,minek-születésén múlik:D????

Amúgy miért az oláh jut eszedbe,ha Erdélyről beszélünk?jártál már Erdélyben? Ha esetleg nem,akkor elmondom neked,hogy az oláh csak bevándorolt oda.az is lehet haza húzna,ha Erdély újra Magyarországé lenne.

"csomó cigány ,meg román is jönne"???? ezek szerint itt két nemzetiségről beszélsz.Azért ne legyünk már szűklátókörűek!Magyarországon is van cigány,nem kevés.Erdélyben nem olyan nagy a cigányok aránya,hogy érdemes lenne vele foglalkozni.persze,ha csak nem a román cigányt akartad írni:D

2010. jún. 17. 08:38
 27/32 anonim válasza:

Amúgy meg nyugi!Mindenki maradna a helyén:D.egy cigány,vagy román,vagy székely sem akarna odébb költözni.Minek:D?

úgy gondolod a román beállna a sorba?Hogy Magyarországhoz szeretne tartozni?Hidd el,hogy nem ! Neki csak Erdély kell!persze az erdélyi magyarok nélkül jobb szeretné,de ez más téma:D.szal nyugi:D.a román visszamenne oda,ahonnan jött:D!!!!!!

2010. jún. 17. 08:41
 28/32 anonim válasza:

"90 év elnyomás, sokszor üldöztetés, és rengeteg szenvedés után is meg tudtak maradni székely magyaroknak."

székely vagyok!kemény fából faragtak minket,vagy csak a sors edzett meg?nem tudom!de azt igen,hogy szívósak vagyunk.mégis amikor ilyet olvasok,akkor valami megmozdul bennem.jól esik és ugyanakkor fáj is.mert mennyire igaz!ezt csak mi tudjuk,mi éltük át,mi éltünk ezzel,de túléltük! soha nem fogom tudni leírni azt,amit velünk tettek,éreztettek.Néha ettől elérzékenyülök,de a következő pillanatban megszólal bennem a:"Száz halállal vívunk meg te érted, esküszünk, mi székelyek!",valamint Márton Áron szavai:"csak annyi lesz a miénk amennyit kiharcolunk!!!"

2010. jún. 17. 08:57
 29/32 anonim ***** válasza:
Én igen, de csak akkor, ha a rumánok és a roma-iak mennek onnan a francba.
2010. jún. 17. 09:29
 30/32 anonim ***** válasza:

Nagyon megható volt, amit írtatok, erdélyi honfitársaim.

Bárcsak minden csonka Magyarország-beli emberben ennyi tartás, hazaszeretet lenne. Nem itt tartanánk.

2010. jún. 17. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!