Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez lenne Orbán diktatúra...

Gál Zoé kérdése:

Ez lenne Orbán diktatúra kiépítésének a története?

Figyelt kérdés
2002-ben a Fidesz elveszti a választásokat. Orbán bosszút esküszik. Tanítványául fogadja Gyurcsány Ferencet, aki 2004-ben sikeresen átveszi a miniszterelnöki posztot Medgyessytől. Gyurcsány feladata az, hogy tönkretegye az országot, amennyire csak lehet és Orbánt juttassa hatalomra. Az emberek hülyébbek mint amire Orbán számít és 2006-ban megszavazzák Gyurcsányt. Mivel nem értették meg a választópolgárok, hogy mit kell tenniük, 2006 májusban Öszödön kerek-perec elmondja, hogy ezt bizony elk*rták. Orbán még vár néhány évet, hogy hatalomra jusson, de 2010-ben kárpótolja magát a 2/3-dal és módosítja az alkotmányt meg amit akar. Visszahívja a tettek mezejére a tanítványát, Gyurcsány Ferencet, aki megalapítja a DK-t, hogy megosztottá tegye a baloldalt és emlékeztesse őket a Gyurcsány-korszakra. Tanítványául fogadja Vona Gábort is, aki közröhej tárgyává teszi a Jobbikot az iszlámimádatával és a bérunióval. Közben Orbán Soros Györgyre irányítja a figyelmet, senkinek nem tűnik fel, hogy az egész ellenzék Orbán kezében van, nem véletlen, hogy nincs még egy olyan párt a Fideszen kívül, aki normálisan lépne fel a migránsok ellen, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy a választópolgárok nem kérnek a migránsokból. 2018-ban a Fidesz a 3/4-es többség megszerzésére készül és tovább folytatja majd uralkodását Orbán, amíg meg nem hal.

2018. febr. 9. 22:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én meg benne éltem...és hidd el nehezen tudnál újat mutatni. Ha csak a felét tudnád, látnád amit én, el se hinnéd, hogy milyen szerencséd van, hogy nem tudod. A könnyeidtől a tableteded meg se találnád. Ha pedig a két oldal közötti valódi különbséget látnád, el se hinnéd. Nem az a kérdés, hogy most mit gondolsz, hanem ha egyszer meglátod a mai ballib igazi sötét arcát, ha rájössz, hogy mit miért tettek, akkor a párhuzamot is fel tudod állítani a mostani ballib és a múlt között. És azzal mit fogsz kezdeni. Nem akarlak bántani, de azt hiszed, hogy megnézel egy két régi filmet a múltból, akkor már mindent tudsz. Elárulok neked valamit. Ha összehasonlítod Martin L. K. et mondjuk Orbánnal, vagy Gyurcsánnyal, akkor is sok hasonlóságot fogsz látni. A volt komcsik évtizedekig fejlesztették, tökéletesítették a módszereiket, miből gondolod, hogy Te egy tablet mögül átlátsz rajtuk? Milliókat csaptak be, nem hiszem, hogy ellenfél vagy nekik. Mint mondtam, nem sértegetni akartalak. Az emberek többsége egyszerűen nemképes felfogni, azt a tömény gonoszságot, amit a 2002-2010-es társaság művelt.
2018. febr. 10. 17:36
 22/26 anonim ***** válasza:
A miniszterelnöki törekvéseid is ennyire voltak komolyak mint ez a kérdés?
2018. febr. 10. 20:07
 23/26 anonim ***** válasza:

21:

Ne gondold, hogy nem éltem a rendszerváltás előtti időkben. Ne gondold, hogy nagyapám műhelyét nem államosították és ne gondold hogy nem tudok semmit arról a korról. Csak annyit mondtam - és tartom - hogy a kommunikáció stílusa rendkívül hasonló. Ja és amiben még biztos vagyok - hiszen egyszer véletlenül keveredtem egy társaságba olyannal pl. aki anno Gyurcsány személyes tanácsadói köreiben volt bennfentes - hogy létezik egy asztal, ahol a fideszes és "szoci" politikusok ugyanazon az oldalon ülnek. Eléggé meg vagy vezetve, ha azt gondolod, hogy az MSZP és holdudvara az egyedüli örököse a múltrendszernek. Orbánék csupán csináltak egy trendváltást, mert ügyesek voltak és tudták hogy jól fizet. Akkor liberáldemokratában nyomták, utána jobbra el. Mindig azt amire "igény" van. Közben pedig ezer szállal függenek a '90 előtti időkhöz. A nagy orosz-magyar barátság felújítása is ehhez fűződik.

Bírom, amikor ilyen fellengzősen (még ha nem is szándékosan, de sikerült) hajtják egyesek azt hogy "te nem tudod mi volt anno..." miközben pont amiatt vezetik őket az orruknál fogva a mostaniak, mert bennük kialakult egy MSZMP-fóbia. Eközben nem látják a fától az erdőt, hogy ami most megy, az - ugyan korszerűsített verzióban - de ugyanaz akar lenni.

2018. febr. 11. 02:33
 24/26 anonim ***** válasza:
Egy kéretlen beszélgetést követően átnéztem a gazdasági adatokat, 2002 és 2016 között, összevetettem a történéseket ezekkel, nem is kérdés a végeredmény. Gyurcsány öszödi beszéde pontosan támasztja alá a történteket, az nem bűnvallás volt. Hanem lebukás. Ma ezer módon magyarázzák a liberális kormány ámokfutását, és azt hiszem Gyurcsány igazat beszélt részben. Nyilvánvaló volt, hogy...gondolom tudod. Nem szeretnék belemenni, hogy hogy kommunikálták a 100 napos programot, a megszorításokat, amik valójában köszönő viszonyban sincsenek az igazsággal, mert teljesen más célt szolgáltak. Látod így működik, a bukás után 8 évvel. Még mindig vannak akiknél el tudják hitetni azt, amit akarnak elhitetni veled. Amikor azt hallod, hogy Gyurcsányék meghamisítottá a költségvetési adatokat és Brüsszelnek ezt mutogatták, mire sokan azt mondják, hogy a Fidesz is ezt csinálja. Valójában a helyzet az, hogy azt csinálták amihez a legjobban értettek, a régi módszerekhez. És Brüsszel döbbenten tapasztalta, hogy átverték. Persze az, hogy egy posztkommunista társaság a 21. században átverte az EU vezetőségét, pénzt csalt ki, ezt nehéz megmagyarázni, alá áshatja Brüsszel tekintélyét. Ezért el kellett bagatelizálni. részben ezért is nem lett semmi az elszámoltatásból, ki tudja, mi derülhet ki. Azóta viszont nem bíznak a magyar kormányban, ezért kicsit utána számolnak. Amikor hallod, hogy az Ecostadt, vagy valaki megerősítí a magyar jelentést, az nem véletlen van. De 14-16 éve nem így volt, kontrol nélkül bevették a maszlagot. A szocik mindig is mesterei voltak a sunnyogásnak, ha valamit eltolunk, el kell bagatelizálni, ha az ellenség, akkor fel kell fújni. Én is tudok a kerekasztalról, és tudom, hogy a Fletóék megszegtek minden alkut. Ismerek egy-két szoci számlagyárost, egyszer kétszer le tudták ejteni az államat. Már 2003-ban tudták, hogy eladósítják az országot, nem véletlen volt az öszödi beszédben, hogy trükköztek. Nem vették figyelembe, hogy az idő megváltozott, a gazd. váltságra nem számítottak, és a dolgok rosszul kezdtek alakulni. A többi már történelem.
2018. febr. 11. 08:46
 25/26 anonim ***** válasza:
90%
Ez olyan, mint egy "szép" mese, vagy fantasy.
2018. febr. 11. 19:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem mese, vagy fantasy! Hanem már történelem!
2018. febr. 11. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!