Az LMP-nek miért kell pozitív diszkriminációs baromságokat a programjukba foglalni? Felmerült bennem az ötlet hogy listán rájuk szavazzak, erre ilyet találtam a programjukban.
A 10. pontban
" Azt szeretnénk, ha a változásban a politika járna elől, ezért támogatjuk a pártlistákon legalább egyharmados női kvóta bevezetését, átmeneti jelleggel. A roma nőkről mint többszörösen hátrányos helyzetű csoportról kívánunk gondoskodni. Ösztöndíjprogramot indítunk az iskolát elhagyni kényszerült és oda visszatérni kívánó roma nőknek. "
Én határozottan rossz iránynak tartom ha BÁRHOL lenne női (vagy akármilyen) kvóta.
Az ösztöndíjas ötletben lenne fantázia, de miért nem lehetne olyat csinálni ami nem roma nőknek szól, hanem simán hátrányos helyzetű embereknek?
Mert téged mi zavar még?
A baj az, hogy minden párt programjában találok kifogásolni valót (kivéve persze amelyiknek nincs programja)...
Szóval azt kell választani amiben a legkevesebb kifogásolni való van.
Ez általánosságban igaz. De miért feltétel hogy cigány nő legyél? Miért nem simán hátrányos helyzetűeknek hirdetik meg? (A jelentkezők többsége úgyis cigány lenne.)
#5 Bár még nem értem a végére, de idáig ezt kizárólag a Momentum programjáról tudom elmondani, nekik viszont esélyük sincs bekerülni a Parlamentbe, és most úgy néz ki összeállnak az LMP-vel.
A Jobbik programjára leszek még kíváncsi.
# 2, pl. Ron Werber, aki nem tudom, miben lenne más, mint egy Finkelstein vagy Haboby. Schiffer vezetése alatt elképzelhetetlen lett volna ez.
Meg azért hasonlítsuk már össze Schiffert és Szélt. Utóbbi ambiciózus, vannak jó lépései, de ugyanúgy nem látom benne az államférfit (nem azért, mert nem férfi :D), mint ahogy a többi ellenzéki párt vezetőjében, és mint ahogy Schifferben igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!