Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a nagyobb katasztrófa?

Mi a nagyobb katasztrófa?

Figyelt kérdés
Amennyiben a 2018-as választásokon nyer a Fidesz vagy, amennyiben a 2018-as választásokon nyer az Ellenzék.

2018. febr. 5. 17:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
A maradék ballib csürhe nevezi így magát.
2018. febr. 5. 19:40
 12/18 A kérdező kommentje:
Lehetetlen? > egy "Ellenzék&Fidesz"= koalíció? (naiv kérdés!) elnézést :-)
2018. febr. 5. 20:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Végül is nem lehetetlen, de nem túl valószínű. Akik ennyit sértegetik, hazugozzák egymást, illetve sokszor maguk is hazudnak, azokról nehezen tudom elképzelni, hogy koalícióra lépnének. Hacsak nincs koalíciós kényszer. De a Fidesz elég szépen eljátszotta, hogy bárki koalícióra lépjen vele.
2018. febr. 5. 20:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Katasztrófa kijelentést visszavonom !

Mi várható a 2018-as választáson? > erre módosítom a kérdésem..

2018. febr. 5. 21:14
 15/18 anonim ***** válasza:

A katasztrófavédelem csendben elvonul.

Majd lesz ahogy lesz, kedves kérdező. Vannak dolgok, amelyben nem tudunk érdemeben tenni, azt hagyni kell,m nem kell aggódni, sem szétizgulni magunkat. És így több erő energia marad azokra, amiben tudunk tenni, abban viszont teljes testi-lelki-szellemi erőnkkel tegyünk is. Ha nem vagyunk aktuálpolitikusok, akkor a tanulásba és a munkánkba kell az energiánkat fektetni, és a barátságos emberi kapcsolatainkat kell ápolni.

A bölcs Epiktétosz írja:

Bizonyos dolgok hatalmunkban vannak, más dolgok nincsenek. Tőlünk függ a véleményünk, az ösztönös vágyunk, a törekvésünk és ellenszenvünk, egyszóval mindaz, amit egyedül alkotunk meg. Nem tőlünk függ a testünk, a vagyonunk, a hírnevünk és a tisztségeink, tehát mindaz, amit nem egyedül hoztunk létre.

Azok a dolgok, amelyek hatalmunkban vannak, természetüknél fogva szabadok, semmi sem akadályozza, semmi sem köti őket. Azoknak a dolgoknak azonban, amelyek nincsenek a hatalmunkban, nincs erejük önmagukban, másoktól függenek, egy kívülálló megakadályozhatja vagy elsajátíthatja őket.

Emlékezz erre: ha a természetüknél fogva függő dolgokat függetleneknek tartod és a más dolgait sajátaidnak tekinted, akkor minduntalan akadályokba ütközöl, bánkódni és háborogni fogsz, káromolod az isteneket és az embereket, de ha csak azt tartod a tiednek, ami valóban a tied, a más tulajdonát pedig a helyzetnek megfelelően a másénak tartod, akkor sohasem leszel a kényszer hatalmában, senki sem fog utadba állni, nem fogsz senkit szidalmazni és vádolni, és semmit sem kell majd akaratod ellenére végrehajtanod; senki sem árt neked, és nem lesz ellenséged sem, mert nem történik veled semmi baj.

2018. febr. 6. 08:28
 16/18 A kérdező kommentje:

[link] "Érteni vélem!"- de, nem ezért változtattam a kérdésemen!

Azért,hogy elkerüljem a háborút. Látva a fentieket ez nem "sikerült!"

Az idézett kézikönyv alján a dátum: 1942. Én ekkor születtem.

/Stoikus Végítélet!!!!/

2018. febr. 6. 09:33
 17/18 anonim ***** válasza:

pacifista volnék én is...

Epitétosz nyomorék és rabszolga volt - az írásai csaknem kétezer éve ragyognak és erőt adnak - olvasd el. A politikához van egy szavazatom, egy csepp a tengerben, az életem/ gondolkodásom/ szellemi utamat viszont magam alakítom. És annak nagy szerepe van ebben, hogy mivel-kivel foglalkozom.

"Szolgának születék s nyomoréknak s mint amaz Iros

Koldusnak - s engem kedvel az égi sereg."

Epiktétosz / Devecseri Gábor fordítása

2018. febr. 6. 11:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha az ellenzék valamelyik tagja. A Fidesz nem katasztrófa hanem egy csodálatos párt!
2018. febr. 6. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!