Ilyen választójogi tv mellett soha nem lesz kormányváltás?
Idén nem lesz, az biztos.
Mi kell hozzá, hogy mégis sikerüljön? Hogy minél több baloldali párt összeálljon?
Nem értek a politikához és sosem foglalkoztam vele, eddig annyi leesett, hogy mi az a közös lista - külön lista (legalábbis azt hiszem értem).
miért ne lehetne?
Ez a választási rendszer a legerősebb, legnépszerűbb politikai pártnak kedvez. Ha lesz a fidesznél népszerűbb párt, vagyis olyan amelyik több szavazatot szerez, akkor rögtön neki fog állni a zászló természetesen.
Nyilván idén erre semmi esély. Ha összeállnak sem
A kétharmadnak a jogalkotásban van jelentősége, sarkalatos törvényeket, mint az alaptörvény is csak a parlamenti képviselők kétharmadának a szavazatával lehet megváltoztatni.
Köszönöm!
Ha pl lenne egy MSZP-PM-LMP-DK koalíció, akkor sem lenne esélye nyerni a baloldalnak? Az MSZP-PM önmagában kevés, az biztos.
Az LMP és a DK meg nem akar csatlakozni, bár nem értem miért, ha nekik is a kormányváltás a cél.
Mivel a fidesznek nagyobb a támogatottsága mint az összes többi pártnak együttvéve így akkor sem lenne sok esélye.
Egyébiránt meg nem tudom, hogy miről beszélsz! pont a PM nem csatlakozik az MSZP-DK együttműködéshez
Az összefogásal az a probléma, hogy egy esetleges győzelem után el kellene osztani a hatalmat.
Van az a régi vicc, hogy hogyan lehet egy kommunistát kigyógyítani a kommunizmusból ?
Adj neki egymillió forintot, és kérd meg, hogy ossza el az elvei alapján...
Na...
Hát ez fog történni a hatalommal is.
De mivel mind balos, ismerik egymást, és tudják, hogy a legerősebb azonnal kivágná a kicsiket, mint macskát sz@rni...
Szóval minden ellenzéki párt támogatójának feláll a szőr a hátán, ha belegondol, hogy mi lesz, ha ezek esetleg nyernek...
Szóval a kis pártok nem fogják kikaparni a ngyobbaknak a gesztenyét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!