Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jogos a diákok tüntetése?

Jogos a diákok tüntetése?

Figyelt kérdés

A kérdés leginkább arra a részre vonatkozik, miszerint a diákok kifogásolják a heti átlagos 35 órát, azzal érvelnek hogy még gyerekek (főként a 16-17-18) éves korosztály, hogy hajnalokba nyúlóan tanulnak mert annyi a lecke.

Abban én is egyetértek hogy az oktatási rendszer reformokra szorul erőteljesen, de nem ilyen és ehhez hasonló képmutatáson és üres lózungokon keresztül.

Elsősorban ez a gyerek vagyok, nem pedig felnőtt dolog. Persze minden kisdiák gyerek amíg a kötelezettségeiről van szó, amint a jogok kerülnek szoba akkor egyből felnőttek.

Ugyanígy képmutatásnak érzem ezt a hajnalig tanulok dolgot, nincs még 3 éve hogy én érettségiztem, és azért ezt tudom cáfolni, biztos én jártam az Einstein képzőbe de nekem nem volt olyan osztálytársam aki minden nap hazament és még otthon is órákat tanult. Magam gyakran megfordulok hétköznap esténként is szórakozóhelyeken, alsóhangon mindig van ott 8-10 iskolás korú "diák".

Gondolom itt a nagyon tüntetgető gyerekek egyike se ivott még alkoholt vagy nem ment be dohányboltba.

Kicsit képmutató az egész

2018. jan. 27. 18:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%

"Gondolom itt a nagyon tüntetgető gyerekek egyike se ivott még alkoholt vagy nem ment be dohányboltba."

És ennek konkrétan mi köze van ahhoz, hogy tüntetnek?

2018. jan. 27. 21:09
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

#10 az ilyen dolgokat hívják alapműveltségnek. Aminek nem biztos hogy minden pontját hasznád veszed a jövőben mivel senki sem jövőbe látó.

Még az olyan dolgoknak is aminek nem látod értelmét mint p.: a mondatelemzésnek is van értelme egyes szakmákban elengedhetetlen mint pl.: Törvényszéki pszichológusok vagy titkosszolgálatoknál mást sem csinálnak mint mondatokat elemeznek hogy megértsék az emberi szándékot hogy mit is akar kifejezni stb.

2018. jan. 27. 21:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#12 Bármit lehet alapműveltségnek nevezni, nincsen sehova se leirva, hogy mit is foglal magába. Szerintem az alap műveltségbe beletartozik az írás olvasás és a szituáciok megfelelő lereagálása, amit nem tanít az iskola, de megtanulja az ember, magán kívűl.

Az oktatásnak tényleg vannak problémái, de nem csak ott van. A tanulók mentalitása is siralmas. Most ki lehet menni tüntetni, de azzal nem ér el semmit se az ember, mivel a kormany nem gondolja komolyan, úgy mint a diák. Az óraszám sok, nekem is 35 órám van egy héten, de az elviselhető márakinek. Az oktatás minőségén kellene változtatni, a diákok mentalitásán egyszerre. Nincsen olyan, hogy egyszerre csak egy oldal hibás, a kormány azért mert szarik az egészre, a tanulók szintén. De mindig vannak kivételek, itt is vannak csak kevesen.

2018. jan. 27. 23:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Én 2009-ben érettségiztem, ami nem ma volt, de azért nem is olyan régen. Gimiben nekem is minden nap 7 órám volt. Ennél csak annak lehetett kevesebb, aki nem járt fakultációra, mert nem akart emelt szinten érettségizni. Az emelt érettségi nem kötelező, viszont ha szeretnél továbbtanulni, akkor nem árt. :)) Valamit valamiért. Úgy nem lesz eredmény, ha a befektetett munka a 0-hoz közelít.

Szóval ez a heti 35 óra nem mai "találmány". Sőt, azóta csökkent is a tananyagmennyiség. Oké, én csak a saját szakomhoz értek, de ott pl. az utóbbi 2-3 évben már olyan szinten lebutították a középiskolás követelményeket, hogy csodálom, hogy egyáltalán bármi anyagot számon lehet még kérni.

Persze, nem tetszik a diákoknak, hogy tanulni kell, na bumm... Nem újdonság. Majd 10 év múlva az lesz a baj, hogy dolgozni kell. Csak ott már a főnököt nem fogja érdekelni, ha nem akarsz. :))

"Márpedig a lexikális tudás szerepe egyre kissebb, mivel az internet szó szerint karnyujtásnyira van mindenkitől."

Oké. Neten az is fönt van, hogy Hitler nyerte meg a II. világháborút... Viszont helyesírási szótár is fent van, ami egy áldásos dolog lenne. :))

2018. jan. 28. 12:07
 15/16 anonim válasza:
Kedves kérdező, hiába tanulnak a gyerekek éjszakába nyúlóan a telefon vagy éppen egy szórakozóhely miatt a 35 óra így is úgyis sok. 35 x 45 percet koncentrálni még egy felnőttnek sem könnyű.
2018. jan. 28. 18:08
 16/16 A kérdező kommentje:
Heti 35x45 percet koncentrálni? Vagy inkább úgy mondom napi 7x45 percet koncentrálni? Amikben benne van a tesi ének rajz osztályfőnöki óra?
2018. jan. 28. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!