Magyarországon miért nem támogatja a kormány a strucc- és kengurutenyésztést, amikor ezek jövedelmező és környezetbarát húsállatok lehetnének?
Gondolom mert még kevesen ismerik őket, és sokan idegenkednek tőle.
Nekem is jópofák ezek az állatok, és olvastam róla, hogy milyen biológiai okokból fogyasztanak kevesebbet például a nálunk hagyományosabb marhánál. Talán egy baloldali kormány nyitottabb lenne az ilyen fejleményekre. Olvastam szabolcsi gazdákról, akik magánúton megpróbálták a strucctenyésztést, miután nem volt pénzük több marhát tartani. Nekik bevált.
Én ettem már kengurusültet étteremben és nem volt valami fényes.
Olyan, mint a cipőtalp és pézsmaíze van.
A strucc nem ad tejet, ad egy tojást ami nem praktikus mivel elég nagy, kifőzni meg miben főznék az emberek bográcsban órák hosszat? a másik a baromfival ellentétben ritkán tojnak.
A kenguru pedig védett állat
Én már kóstoltam mind kengurut, mind struccot. A strucc kb. a pulyka és marha íze között van, a kenguru szinte teljes egészében marha, csak kicsit édeskésebb. Étteremben is ettem, meg egyszer magamnak is sütöttem, amikor olcsón lehetett kapni a LIDL-ben. Abszolút nem volt cipőtalp-szerű.
A kenguru testhőmérséklete csak 32-35 fok, a méhlepényes emlősökével szembeni 36-37 fokkal, ehhez kevesebb tápanyag kell neki, és nem úgy legel, hogy kitépi a füvek gyökerét, a szellentése is kevesett üvegházgázt tartalmaz.
A strucc kb. egy nagy csirke, kevesebb ételellel is beéri, mint egy emlős, tényleg jövedelmező.
1. 00:11-nél a pont.
2. Egyébként miért kéne támogatni? Örülj, ha nem tiltják.
3. A marhatartás jól gépesíthető, ipari méretekben is működik
4. Ennek van hagyománya, erre van nagyobb kereslet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!