Reálisan hány egyéni körzetet nyerhet meg a fidesz és hányat az ellenzék a 106-ból?
Remélem a végén valami olyasmi lesz (március második felében), hogy a balos pártok mind megállapodnak a közös egyéni jelöltekben + A Jobbik visszalép 60-70 körzetben a balos ellenzéki jelölt javára (főleg a fővárosban, vagy más erős balos körzetekben) és cserébe a baloldal is visszalép a Jobbik javára (főleg Kelet-Magyarországon).
Csak így van esély, hogy a Fidesz ne tudjon kormányt alakítani magában. Én Jobbikos vagyok, de ha nálam visszalépne a Jobbikos egyéni jelölt, akkor szívesen szavaznék a legerősebb nem-Fideszesre, hogy a Fidesznek ne legyen többsége a Parlamentben.
#5 "hogy a balos pártok mind megállapodnak a közös egyéni jelöltekben + A Jobbik visszalép 60-70 körzetben...ˇ
Végiggondoltad?
Szerinted hány Jobbikos kész kikaparni annak a baloldalnak a gesztenyét, amelyik tönkrevágta az országot?
És miből gondolod, hogy amint ki van ütve Fidesz, a baloldal nem fog megszabadulni a Jobbiktól?
Ne álmodozz...
Ez a visszaléptetősdi matek a kockásfüzetben jól néz ki, de a valóságban kivitelezhetetlen.
Belegondoltál abba, hogy ez a sok egoista aki 8 éve árulja el egymást, hogyan fogja egymás hátában forgatni a kést a pozíciók szétosztásánál?
Még egy tisztességes miniszterelnök jelöltet se képesek kiállítani.
HOGYAN FOGNAK EZEK KORMÁNYT ALAKÍTANI?
Ez suhan ás a legtöbb ellenzéki szavazó agyán, és inkább a kocsmába megy szavazás helyett... Na jó... a romkocsmába...
6: Nem az egyéni jelölt dönti el, hogy visszalép-e, hanem a párt, ami indítja. Ha jön a felső utasítás erre, akkor az elől nem lehet kitérni, csak ha ki akarja magát valaki záratni a pártból.
Nem tudom, én 24 éves vagyok és nem vagyok egyik irányba sem ilyen gyűlölködő, szektás, törzsi ellenségeskedő ember, mint amilyenek mindenhol megtalálhatóak. Az LMP kúrta szét az országot? Vagy a Momentum vagy az Együtt? Ha nem lenne a Jobbik, akkor utána az LMP-re szavaznék.
"És miből gondolod, hogy amint ki van ütve Fidesz, a baloldal nem fog megszabadulni a Jobbiktól?"
Mi? Én nem koalíció kötésről beszéltem, csak hogy első körben annyi legyen elérve a választásokon, hogy a Fidesz ne tudjon magától kormányt alakítani. Majd ha ez megtörtént, utána lehet minden másról beszélni.
"megszabadulni a Jobbiktól"?
A Jobbik simán nyerne Kelet-Magyarországon 10 egyéni körzetet, ha ugyanígy a baloldal visszalépne a javára és csak Fideszes és Jobbikos indulna egymás ellen. - Nem értem a megszabadulás szót, hiszen csak a választók szabadulhatnak meg egy párttól, ha akarnak - azzal hogy nem szavaznak rá.
Senki nem beszélt még kormányalakításról. Csak a Fidesznek ne legyen elég helye a Parlamentben. Ennyi. Ez az első lépés, semmi más. Ezt érdemes elérni bármi áron.
# 8/8 Időpont ma 15:41
Az ellenzék nem fog kiegyezni, még az MSZP is alig tud düllőre jutni a DK-val, nem hogy a Jobbikkal kiegyeznének.
Vona már évek óta kezdi s végzi hogy '18-ban leváltják a Fideszt, szerintem az is okozója annak hogy a Jobbik támogatottsága mélyponton van, hogy Vona elszakadt a valóságtól. Most ha reálisan felmérné a helyzetet, tényleg az lenne a releváns megoldás, hogy minél több körzetet megpróbáljanak megszerezni, ehhez meg megkerülhetetlen lenne egy tárgyalás az MSZP-vel, mert kinek lenne az jó, ha a Fidesz 2/3-al győz, és a Jobbik meg az MSZP 10%-ot ér el? Oké, hogy a Jobbik szerint az MSZP és a Fidesz "egy kutya", de nekik teljesen mindegy lenne hogy a 106 körzetből hány Fideszes és hány MSZP-s, a saját esélyeiket kellene növeljék. Pont hogy jó lenne nekik ha gyengülne kicsit a Fidesz az MSZP javára. Az MSZP-ről meg ugyanez elmondható.
És a másik, hogy ideje lenne a Jobbik részéről egy kis erőt is felmutatni, ha tényleg 2000-ember a tetőpont amit megtudnak mozgósítani, elég siralmas a helyzet. Sok szervezettől megszabadultak, ami túl "radikális volt". Az új profilnak megfelelőt meg nem tudtak találni, ezért jelenleg franc nem áll ki mellettük.
Kb 20 körzet van ahol még egy fideszes öszödi beszéd hatására sem lehetne megverni a fideszt (mint pl. Debrecen, Győr).
A többiben elméletileg verhető lenne.
Amúgy tppemre kb 90 egyénit fog nyerni a fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!