Külföldön élő magyarok! Ti fogtok szavazni? Miért? Miért nem? Esetleg kire (nem kötelező)?
Most már úgy adódott, hogy én is külföldön huzamosabb ideig élő magyar vagyok. Sajnos ugye a választáshoz be kell regisztrálni, majd személyesen kell elmenni a nagykövetségre (mert van még magyar lakcímem), s az az én városomtól repülőtávra van.
Mielőtt kijöttem, úgy voltam vele, hogy persze, hogy szavazok, mert bár én nem tervezek visszamenni ebben az életben, de a családom még ott van. De mióta kint vagyok, azt vettem észre, hogy kezdett előjönni ez a "már nem az én dolgom, bajom, hogy milyen rossz 'otthon'" mentalitás, ami meglepett.
Szóval jelenleg még mindig vacilálok, hogy menjek-e egyáltalán szavazni, főleg a közvélemény kutatások jelenlegi eredményeit figyelve érzem úgy, hogy felesleges lenne a szavam...
Ti voltatok? Vagy mentek?
(Főleg, hogy most én az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt között vacilálok, s lássuk be, mindketten inkább a parlamentbe jutásért küzdenek, nem a kormányváltásért... de a bal összefogásra nem akarnék, mert utálom az MSZP-t, s továbbra is úgy érzem, hogy ők direktbe gyengítik a bal oldalt, szinte a FIDESZ-nek játszva, míg a Jobbik 'becukiskodásában' nem hiszek, ezt csinálták már egyszer)
"főleg a közvélemény kutatások jelenlegi eredményeit figyelve érzem úgy, hogy felesleges lenne a szavam..."
.... és pont erről szólnak a megrendelt közvéleménykutatások ;)
Fogok, mert a szüleim ott élnek, illetve fáj a szívem, azért mert látom, hogy megy tönkre a szülőhazám.
A kire még kérdés, az LMP és a Momentum között filòzok.
Nem rendelkezem magyar állampolgársággal így nem szavazhatok, mivel rokonom nem él magyarországon ezért nem is tartok igényt rá így kicsit hidegenhagy az egész.
Bár követni szoktam az egészet mert eléggé nagy komédia az egész. Nálunk Szlovákiában is vannak politikai ellentétek de közel sem hasonló nálunk azért olyan hogy úniós intézményen keresztül sosem támadták a saját képviselőink az országot
Persze hogy megyek szavazni. Ehhez le kell mennem Canberraba de majd csinálok magamnak 1 hosszú hétvégét.
Fideszre.
Nem szavazok. Nem ott élek. Nem érdekel mi történik Magyarországon. Illetve annyira nem érdekel, hogy voksolgassak.
Semmi közünk egymáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!