Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem bírom felfogni a napelemre...

Nem bírom felfogni a napelemre kivetett adót? Mi lesz a következő, levegővétel?

Figyelt kérdés
Egy dolog hogy a nap nem magyarországé, de nem is a földé, hanem úgy "mindenkié". Másik dolog hogy a napelem magába kemény pénzekbe kerül, amit olyan pénzből veszek amiből már egyszer levontak adok, ezekután még adózzak ezen felül? Ebbe az országba minden fordítva működik.
2018. jan. 1. 19:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
Welcome to Hungary!
2018. jan. 1. 19:29
 2/14 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem a szánítógépekre meg a zilyen kütyükre kéne adót kivetni mer ezek csak megroncsák a maji fijatalokat mindenféle lipcsi dolgokal!

Mennyünk visszaja 200 évet legaláb mer régen mindenjaobvót!

2018. jan. 1. 19:30
 3/14 anonim ***** válasza:
34%
Légy erős, ez egy EU irányelv alapján született, nem csak nálunk van. A napelemek környezetszennyező gyártása (bányászat) miatti és a majdani fáradt napelmek begyűjtése-újrafeldolgozása miatti költégeket hivatott fedezni. Adózott pénzból veszel bármi mást is, amin vannak újabb adók (áfa, neta stb.), ez semmire nem érv, ez minden más országban is így van.
2018. jan. 1. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
31%

Napelem esetén kétféle adóról hallottam, de lehet hogy csak az egyik valósult meg, a másik csak tervezet lehetett.

1. A napelem árába épített környezetvédelmi adó. Azzal az indokkal hogy veszélyes hulladékká válik majd valamikor.

2. A megtermelt energia után fizetendő adó bizonyos kWh mennyiségen felül. Ez az ami lehet hogy nem valósult meg.

Kérdező, például a svéd utakon gyakran lehet találkozni fagázzal üzemelő autóval, illetve számos szintén fagázos mezőgazdasági géppel és legálisan közlekedhetnek. A magyar utakon simán büntetést szabnának ki rá jövedéki adó megkerülésével való visszaélés miatt. Étolajjal üzemelő autóra már szabtak is ki. Egy mendemonda szerint vízautóra is. Hát ennyit a magyar verzió szerinti klímaváltozás elleni védelemről.

2018. jan. 1. 19:36
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

'A magyar utakon simán büntetést szabnának ki rá jövedéki adó megkerülésével való visszaélés miatt.'

Pill, ha én alternatív üzemanyag használatával akarok közlekedni, az miért fáj az államnak? Nem kötelezhetnek arra, hogy csak benzinnel menjek.

2018. jan. 1. 19:49
 6/14 anonim ***** válasza:
ma 19:49: Mert a töltőállomáson tankolt üzemanyagon jelentős adó van. Nem tudom pontosan mennyi de 100 Ft az biztosan megvan literenként. A tévében volt hogy az étolajjal üzemelő autó meg fájt az állam hű szolgáinak mivel azon nincs adó.
2018. jan. 1. 19:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Étolaj, mint üzemanyag égetése mennyire környezet-szennyező?
2018. jan. 1. 20:13
 8/14 anonim ***** válasza:
49%

#3 nem kell kamuzni "elvtárs", nem EU-s irányelv. EU-s irányelv pl hogy elvtársaid nem vezethetnek be parkolási díjat a motorokra, kötelező a közműszolgáltatóknak hagyni, hogy a telekomszolgáltatók az ő oszlopaikat is használhassák, stb.

Azért van ez, mert putyin elvtársuk atompárti, így a felcsúti KISZ titkár is. A napelem nyugati imperialista felforgató métely, amit a zsarok zeu kényszerít ránk, miután bezáratta a magyar nép aranybányáit, a cukorgyárakat!

2018. jan. 1. 21:12
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

"Nem bírom felfogni a napelemre kivetett adót."

Jó neked. Én ezen kívül még elég sok mindent nem tudok felfogni, ami itt megy.

2018. jan. 1. 21:17
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Tegnap hallgattam egy rádióban, hogy állítólag napelemre kivetett adót (vagy a nukleáris energiára kivetett adót) nem köteles a kormány külön kezelni egy alapban mint a németeknél. Csak befolyik a költségvetési kalapban és az ártalmatlanítás majd egy következő kormánynak lesz a feladata a saját költségvetéséből.

Tehát a befolyt pénzt most elköltik akármire aztán majd amikor tenni kell valamit, mondjuk napelemeket vagy sugárzó fűtőelemeket ártalmatlanítani azt oldja majd meg az akkori kormány amiből akarja. Mert a törvény szerint az akkori kormány feladata lesz a probléma megoldása a mostani kormány a beszedett pénzért cserébe csak garanciát vállal arra, hogy majd meg lesz oldva.

Nekem is egy hasonló üzlet kellene. Most beszedem a pénzt és garantálom, hogy a dédunokám majd csinál valamit érte.

2018. jan. 1. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!