A magyar országgyűlés miért nem törli el a házasság intézményét?
A házasság az én fogalmaim szerint több annál a jogi keretnél, amit az állam akár a házasságkötés napját követően felbont, ha épp úgy kérem.
Éppen ezért a házastársi köteléket nem fogod tudni jogi eszközökkel megszüntetni.
"Az emberek szabadon sokkal jobban és hatékonyabban munkálkodnának a nemzet gyarapodásán." A házasság nem szabadság? Szabadon megházasodsz vagy nem, és szabadon azt veszel el, akit akarsz...
Szerintem az eltörlésének puszta gondolata is nevetséges.
Viszont, kérdező, van egy jó hírem: házasodni nem kötelező! Ha nem akarsz, nem házasodsz, ettől fogva neked mindegy is, nem?
Mert kicsit okosabbak nálad, mellesleg nem kötelező a dolog.
Én sem fogok ilyet tenni (úgy néz ki).
A példában 2. opció van:
* Zsazsa undorító módon megcsalja a férjét
* elvál a férjétől és gyereket szül a másik pasinak
(Megjegyzem, a férjének is szülhet bármikor gyereket, hsizen ha elvette, akkor csak szereti valamilyen szinten)
Amúgy aranyos, hogy azt hiszed, ezzel bármi is megoldodna. :D
A gyerek szűmára az az ideális, ha apja és anyja egyszerre nevelik...
ERRE találták ki a családot.
Ha egy nőnek az a vágya, hogy minden férfitől akar egy gyereket, aki neki megtetszik, annak jobb ha egy gyereke sincs.
Azt hiszem, itt kellene eltűnődni az egyén, a család és a társadalom érdekeinek egyezésein/különbségein, és meghatározni egy kompromisszumos egyensúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!