Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem érdekli a magyarokat...

Miért nem érdekli a magyarokat a politika?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy szinte lehetetlen politikai vitát folytatni, akkora a tájékozatlanság, vagy sok esetben inkább az érdektelenség?
2017. dec. 27. 08:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Mert vannak fontosabb dolgok is, mint a nagykutyak jatekai.
2017. dec. 27. 08:21
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
A magyarokat érdekli a politika, nagyon is, de addig amíg minden proli érzelmi alapon politizál, és halálos ellenségnek tartja a más pártokra szavazókat, addig nincs miről vitázni, mert nem is lehet. Vonatkozik ez minden idiótára, legyen az maszopos, fityeszes, jobbiknyik stb.
2017. dec. 27. 09:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Mert akár a saját árnyékuról is gondolnának valami sötét cúna dolgot ha követi őket. Tisztelet a kivételnek.
2017. dec. 27. 10:08
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Érdekli az embereket nagyon is, csak hát ettől még hülyék maradnak. Azért nem lehet politikai vitát folytatni, mert a lakosság 90% nem politikai program alapján voksol hanem szimpátia szerint, kiről gondolja h rohadt libsi hazaáruló vagy hogy fasiszta diktátor. Ennyi. Aztán ha kérdeznéd h hány nemrég elfogadott törvényt tud mondani, milyen adórendszerünk van stb csak pislogna. Egyszerább szimplán sorosozni meg bezzegezni.
2017. dec. 27. 10:49
 5/12 anonim ***** válasza:

#4: pontosabban antipátia szerint. Azaz a kisebbik rosszat keresve és gyűlölettel élve mások iránt mindenféle megértési és együttműködési szándék nélkül.

Az a bajom az ilyen viselkedéssel, hogy mérgező és átülteti magát a hétköznapokba. Politika nélkül egészségesebb ember vagyok. Stressz okozta testi tűntetektől szabadultam meg, amióta nem veszem komolyan a magyar politikusokat. Orvosok és trénerek is ezt ajánlják, hogy ha valaki stresszes életet él (pl én: túl nagy elvárásokkal kevés megbecsüléssel). Emellé egy gyűlöletkeltés csak ront a helyzeten.

De most nagyon éles a helyzet és egyre mérgezőbb, és úgy gondolom, tenni kéne valamit, mert nekem itt a határ. Csak hiába nézek alternatívák után, mindenhol a gyűlöletet látom és inkább hagyom az egészet a p-be.

2017. dec. 27. 11:23
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Azért mert az átlag alatti ember olyan buta hogy azt se tudja mi történik a világban. De még sok esetben az átlagos emberek is ilyenek. Meglett felnőtt emberek gyerekként élnek és viselkednek. Semmilyük nincs és nem is lesz. Ez a mai magyar társadalom felét kiteszi szerintem.
2017. dec. 27. 12:26
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Aki követi a híreket és a politikát de közben elvakult, az sem tudja mi történik a világban. A saját félelmét, vagy vágyát festi a világra és aszerint harcol, vagy barátkozik vele. Ez valahol áldás de valahol átok.
2017. dec. 27. 12:31
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Azért vannak, akiket érdekel, csak minden túlzás nélkül, valóban "lövészárkok" vannak. Nem ellenfelek, hanem ellenségek, az ellenséget meg "lőni kell", nem vitázni vele...
2017. dec. 27. 12:48
 9/12 anonim ***** válasza:
lehet politikai vitát folytatni csak azt nem troll fórumokon kell keresni hanem a való életben az emberekkel
2017. dec. 27. 16:20
 10/12 anonim ***** válasza:
79%

Én relatív értelmes embernek tartom magam, de sokszor még folyamatos tájékozódással sem tudok objektív képet alkotni egy egy eseményről, politikai témáról. Az emberek többsége pedig meg sem próbál objektíven tájékozódni csak olvassa a napi propagandát és éppen azzal példálózik amelyik az ő gondolatait támasztja alá.

Másik gond, hogy a politikai témájú vita az esetek 90%-ban abból áll hogy az egyik ember a másikra akarja erőltetni a saját nézeteit és minden amit a másik fél mind az csak hazugság lehet. Majd a végén ha kifogy az évekből akkor jön a sértegetés, anyázás.

Végül pedig politikáról vitázni átlag embernek annyi értelme van mint az időjárásról vitázni. Egyikbe sincs beleszólásunk. Politikáról vitázni kicsit vihar a biliben helyzet.

2017. dec. 27. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!