Miert van az, hogy mindenki menekul Magyarországrol?
1. Mert a magyar nép hajlamos a kesergésre, és nem mérik fel ésszel, hogy kesergéssel nem lehet javitani a helyzetünkön.
2. Azt hiszik más országban csak könnyebb lehet, és elfelejtkeznek arról, hogy nyomorban élni mindenhol lehet.
3. kusza a politikai helyzet
4. alacsonyak a bérek
5. a diplomást nem becsülik.
Miért csak a diplomást kellene becsülni? Aki kétkezi kemény fizikai munkával keresi a betevőt, azt miért nem???Pedig őket kellene csak igazán!
Bocs az off-ért!
Senkit nem becsülnek, aki becsületesen szeretne megélni, függetlenül attól, hogy van-e diplomája vagy nincs, hogy jó szakember-e vagy nem, nem becsülik a pályakezdőt, vagy a tapasztalt 40 fölöttit, a kisgyerekeseket. Nem ez kell (de nyugi, nem csak itt, vannak más országok is hasonlóképpen, csak mi ezt azért érezzük erősebben, mert ebben élünk). Tisztelet a kivételnek, de nem az előbbiekből kerül ki a jó körülmények között élők többsége.
Akinek van lehetősége, kimegy és kint próbálja ki magát, EU van, több a lehetőség, akinek van esze, az azt is megnézi, hogy hova megy ki, mert az se mindegy. Van, ahol hasonlók a körülmények, és csak a külcsín vonz, van, ahol rosszabb (kamu melók, vannak szép számmal), de van olyan hely, ahol bizony előrébb lehet lépni annak, aki itt nyomorog, és pár éven belül összeszedheti magát a tehetséges ember.
Ha te erre nem tudod a valaszt, ha te ezt a sajat borodon nem erzed, akkor te jol elhetsz Magyarorszagon, gondolom.
Tegyel kulonbseget a ket orszag (Magyaro.Anglia) kozott, aztan rajossz a valaszra. Anglia:
-a minimalber osszege 320 000 Ft
-a szules ingyenes (nincs fogadott doki es nincs FEKETE penz az orvos zsebebe)
-az altalanos iskolaban az oktatas ingyenes(fuzet, ceruza, konyv stb... is az iskola adja)
-ha nem tudod kifizetni a nyelviskolat akkor is jarhatsz (incom support)
-a fogamzasgatlo ingyenes egy egesz eleten at
-az abortusz ingyenes
- 16 eves korig a buszon a kozlekedes ingyenes
-barmelyik penzatumatabol BARMIKOR (30-szor havonta)ingyen tudod felvenni a penzedet (ezert mindig is orjongtem otthon amikor penzt vontak le azert hogy a sajat penzemhez jussak, ez egy VICC)
-rengeteg a reszmunkaido, ugye ami egy anyanak mondjuk 2,3 gyerekkel nem hatrany. Na meg aki egyedul neveli a gyereket sem.
-egyedulallo szuloknek jarnak kulon kedvezmenyek, tamogatasok
-az egyetemistak is dolgozhatnak 20 orat hetente (van mit)
-ha elvegzed az egyetemet lesz munkahelyed
-diplomak es nyelvvizsgak nelkul is ember vagy(Magyaroszagon lassan mar csak egy senki), es van munkahelyed
Van egy pincer no ismerosom itt Angliaban (otthon kozgazdasz friss diplomaja van) es van egy elado srac ismerosom, o pedig vegyeszmernoki diplomat szerzett otthon.
Magyarorszagrol menekulnek az emberek mivel nincs munkahelyuk, ha pedig van akkor legtobbszor ki vannak szolgaltatva a fonoknek! A fizetesukbol pedig (ha van), ehen halnak.
Nem orvosokrol es ugyvedekrol es nem is jol meno vallalkozokrol beszelek. Nyilvan ok nem menekulnek. Ok JOL megelnek otthon is!
Nagyon sokat tudnek meselni, nem tudom hogy tinedzser vagy-e (aki kulfoldre vagyik), vagy egy kozepkoru aki egyszeruen csak kivancsi a valaszokra.
Én optimista lélek vagyok, még boldog is lennék itt, ha
- az emberek nem lennenek rosszindulatuak
- az emberek nem szemetelnének
- törődnének a környezetükkel
- nem attól függne, hogy ki mennyire túlélőképes, hogy mennyire "van arca" lopni, csalni, hazudni.
nem mondom, hogy ez xy hibája, sajnos ez kialakult. Amikor reggel megyek a metrón, várom a napot, és ránezek a sok depressziós, kiegett, megkeseredett emberre, egyszeruen szomoru leszek.
eszaki orszagban sose lattam szemetet, najó, egyszer az utcan, es rogton ottvolt mellette a szemetgyujtő ember, mondtuk is, hogy o dobta el, hogy legyen munkaja.
felhaborito, hogy itt mindenki terdig gazol a mocsokba, es senkit se erdekel.
nezd meg az iskolát, a tanárokat, hogy állnak hozza, nezd meg a "szociális védőhálót" (haha, siralmas :(()
ja, meg megvalami. terhes vagyok, kicsit tul a felidon, a nagy pocimmal a tomott villamoson _senki_ sem adta at a helyet, pedig lathatólag eleg rosszul voltam (epp orvoshoz mentem).. mert amikor legutobb a mentoket hivtuk ki reggel 7kor, delutan 6ra jottek ki, ha vakbelgyulladasom lett volna, vagy valami más, siman meghalok..
lehetne sorolni.. ez van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!