Az miért van, hogy az állami érdekeltségű cégek és a közszféra "régiófüggetlenül" (rosszul) fizet?
Emiatt a cikk miatt írtam ki a kérdést.
Komoly probléma,hogy egy Sopronban,Győrben vagy Budapesten dolgozó közalkalmazott vagy állami cég( posta,vasút,hulladékszállítás....stb) alkalmazottja ugyanannyit keres, mint egy békéscsabai vagy egy bajai.Pedig, az előbbiekben sokkal magasabbak a megélhetési költségek,az ingatlanokról nem beszélve, drágább az élet.
Aztán meg nekiállnak sivalkodni az állami cégek, mint ez a hulladékszállítási cég is,hogy "nincsembernincsember brühühü".
Persze, hogy nincs, Békés megyében, ahol alacsonyabb az életszínvonal,nagyobb a munkanélküliség, elmennek nettó 210 ezerért kukásnak, de Budapesten, Sopron környékén senki sem fog.Arra fele nem fognak ennyiért éjszakázni meg büdös kukákat emelgetni
Ideje lenne már becsukni azt a nagy vörös csillaggal ellátott könyvet, különben Budapesten és Nyugat-Magyarországon nem lesz postás,sem pedig kukás.
Tessék többet fizetni.
A közszféra minden országban rosszabbul fizet, mint a magánszféra.
Szerinted mekkora hiszti lenne belőle, ha állambácsi többet fizetne egy soproni kukásnak mint egy csabainak? Rögtön mindenki mocskosorbánozna, hogy a szemét kormány az elmaradottabb országrészeket még tovább bünteti azzal, hogy kevesebb pénzt ad nekik.
És ilyenkor mindig felmerül a kérdés: Növeljük meg az adókat, hogy legyen miből magasabb béreket fizetni? Vagy csökkentsük az ápolók bérét, hogy a pesti postások többet kapjanak? Hiszen a közszférába csak az adófizetők pénzéből lehet többet tömni, a fákon nem fog pénz teremni ehhez.
74%
Nem csalódtam.
Magánszféra :D
Az versenyszféra lesz :D
Nettó 210 ezret hol kínálnak egy kukásnak?
Mert ha ez megnyugtat a legtöbb szakképzett közalkalmazott is 110-140 között kap kézhez.
"is 110-140 között kap kézhez."
Nagyon helyes.
Rajtam állna, minimálbér plusz évi 200 cafeteria aztán helló.
Aztán nem lenne még ennyi mentős se, azt elvisz egy agyvérzés aztán helló.
Betörnek nem jön a rendőrség aztán helló!
ügyintézés önkormányzatnál nem pár óra hanem fél év aztán helló
leég a ház nem lenne tűzoltó aztán helló.
te nagyon nagy marha vagy tán meg is érdemelnéd ezeket aztán helló
Nem azokra gondoltam, de örülök, hogy te belém akarod beszélni, hogy de, rájuk gondoltam.
Tőlük nem sajnálom a pénzt, a többi semmirekellőtől igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!